Auktionsskøde

16 December 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


39.

Stempel 3 Kr

Vilhelm Michael Christian Oxenbøll, Borgmester, Byfoged og Byskriver i Stubbekjøbing Kjøbstad, Herredsfoged og Skriver i Stubbekjøbing Herred Gjør vitterligt: 1879 den 25 Juni Formiddag Kl 11 blev Stubbekjøbing Herredsret sat paa Ejendommen Matr Nr. 9i i Maglebrænde og i den ordinære Auktionsdirektørs Forfald paa Grund af andre Embedsforretninger administreret af exam. juris. H Munk i Overværelse af Vidnerne Sognefoged Damm og Politibetjent Østergaard, hvor da blev afholdt.
Auktion over den Dødsboet efter Peder Rasmussen Smeds Enke Karen Pedersdatter tilhørende Ejendom Huset Matr Nr. 9i med Tilliggende i Maglebrænde.
1. Auktionsplakat, der har været indrykket i Stiftstidenden og i Stubbekjøbing Avis samt bekjendtgjørs ved Kirkestævne.
2. Vurderingsforretning til Auktionsforretning.
3. Auktionskonditioner.
4. Panteattest.
5. Kort over Ejendommen.
Nr. 1, 3 og 4 indlemmes saalydende:
Auktion over et Hus i Maglebrænde.
Efter Begjæring af vedkommende Skifteret stilles det Dødsboet efter Enken Karen Pedersdatter i Maglebrænde tilhørende Hus Matr Nr. 9i i Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn ¾ Alb. Glskat 13 Ø med Kirketiende til Bortsalg ved en eneste Auktion, der afholdes paa Stedet Onsdagen den 25 Juni d A. Formiddag Kl. 11.
Auktionskonditioner, Panteattest og øvrige Salget vedrørende Dokumenter ere til Eftersyn her paa Kontoret.

Stubbekjøbing Herredskontor den 26 Maj 1879.
Madsen
ksat.

Fremlagt til Stubbekjøbing Herreds Auktionsprotokol den 25 Juni 1879
H. Munk
Fm.

# # #


Konditioner.
hvorefter den Dødsboet efter Enken Karen Pedersdatter af Maglebrænde tilhørende Ejendom Matr. Nr. 9i i Maglebrænde By og Sogn bortsælges ved offentlig Auktion Onsdagen den 25 Juni d A. Formiddag Kl. 11.

§ 1.

Ejendommen, som sælges, er Matr Nr. 9i i Maglebrænde By og Sogn med Bygning og tilliggende Grund af Hartkorn ¾ Alb., Glskat 13 Ø samt den til Ejen-

Læat 16 December 1879.

dommen hørende Andel i Sognets Kirketiende. Den sælges saaledes, som den er og forefindes uden noget Ansvar for Dødsboet og med de samme Rettigheder, Byrder og Forpligtelser, hvormed den i Følge Panteattesten of de øvrige Dokumenter, som fremlægges ved Auktionen hidtil har tilhørt Dødsboet, i hvilken Henseende særlig fremhæves, at der i aarligt Vederlag for Præstetiende svares ¼ Fdk Byg, samt at der efter tinglæst Servitut haves Vejret til Gaden over Naboejendommen Matr Nr. 9h

§ 2.

Ejendommen kan tiltrædes af Kjøberen saasnart Budet er approberet, og den staar i al Fald fra Approbationen for Kjøberens Regning og Risiko. For saa vidt hændelig Ulykke maatte ramme Ejendommen imellem Auktionen og Approbationen bliver saadant for Kjøberens Regning og Risiko, og han skal derfor i Tilfælde af Ildsvaade være berettiget til at oppebære Assurancesummen mod at sørge for dens anordningsmæssige Anvendelse.

§ 3.

Intet Bud antages mindre end 10 Kr.

§ 4.

Kjøberen svarer alle Skatter og Afgifter til Staten, Kommunen, Embeder og Private, der forfalde fra og med 1 Juli d. A.

§ 5.

Den Højstbydende er pligtig til forinden Hammerslag gives at stille behørig Sikkerhed for sit Bug, og sker dette ikke, bliver Hammerslag at meddele for de Næstbydende, som stiller saadan Sikkerhed. Skulde Boets Vedkommende nægte Approbation paa det Bud paa hvilket der er givet Hammerslag, er den Bydende pligtig at vedstaa sit Bud ved en ny Auktion saafremt denne afholdes inden Forløbet af 6 Uger.

§ 6.

Med Kjøbesummen gives der Henstand til 11 Decbr Termin d. A. til hvilken Tid Beløbet vil være at indbetale skadesløst til undertegnede Skifteret tilligemed Rente 4% p A. fra Approbationens Dato at regne.

§ 7.

Udenfor Kjøbesummen betaler Kjøberen inden 14 Dage fra Approbationen samtlige Omkostninger ved Auktionen, derunder Gebyr for Panteattesten og Vurderingsforretningen.

§ 8.

Naar Kjøbesummen er berigtiget, vil der være at meddele Kjøberen Skjøde paa egen bekostning.

§ 9.

Kjøberen eller hans Kautionist er uberettiget til af nogen som helst Grund at undlade at præstere de betingede Udbetalinger til de fastsatte Tider, og saafremt de maatte formene at have noget Krav paa Boet ville de have at gjøre saadant gjældende ved særskilt Søgsmaal.



§ 10.

Læst 16 Decbr. 1879.

Skulde Kjøberen misligholde Konditionerne vil Ejendommen for hans og Kautionistens Regning blive bortsolgt ved en Auktion bekjendtgjort med 14 Dages Varsel i Lolland-Falsters Stiftstidende og overensstemmende med fr 11 Septbr 1833 § 4.

§ 11.

I Søgsmaals Tilfælde ere Kjøber og Kautionist pligtige at møde for Stubbekjøbing Forligskreds og Stubbekjøbing Herreds Ret med Varsel som for indenherreds Mand i forkyndt paa den solgte Ejendom og til gjennem alle Instanser at svare skadesløse Omkostninger, hvorhos de ere underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Fr. 25 Jnauar 1828.

§ 12.

Forandringer i og Tillæg til disse Konditioner forbeholdes.

Stubbekjøbing Herreds Skifteret den 28 Maj 1879.
Madsen.
kst

Fremlagt til Stubbekjøbing Herreds Auktionsprotokol den 25 Juni 1879.
H. Munk
Fm.

# # #

Stempel 30 Ø.

Panteattest.


Paa Ejendommen Matr Nr. 9i i Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn ¾ Alb., Glskat 13 Ø, der med Andel i Sognets Kirketiende tilhører Karen Pedersdatter i Følge Adkomst læst 25 Februar 1873, hviler der følgende Hæftelser:
1. Ejendommen henhører under Stangerup Gods i hvilken Henseende bemærkes, at der paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr. 83,62 med solidarisk Forpligtelse for udstykkede Parceller og paa hele Godset aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Pengeværdi.
2. Paa hele Sognets Kirketiende hviler kgl. Kapital Kr 1100, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestade i Kirken.
3. I Vederlag for Præstetiende svares aarlig ¼ Fdk. Byg.
Hvilket herved attesteres overensstemmende med Pantebøgerne.

Stubbekjøbing Herredsskriverkontor den 28 Maj 1879.
Madsen
kst.

Fremlagt til Stubbekjøbing Herreds Auktionsprotokol den 25 Juni 1879.
H. Munk
Fm.

Konditioner og Panteattest oplæstes, hvorhos Kjøberne gjordes bekjendt med de øvrige fremlagte Dokumenter.
Gaardejer Rasmus Hansen af Alkestrup var mødt som Værge for den fraværende Arving.
Derefter opraabtes Ejendommen for Vurderinssummen 500 Kr.
Enestebydende var Tjenestekarl Morten Johansen af Stubbekjøbing med 450 Kr., hvorpaa blev givet Hammerslag paa nærmere Approbation.
Gaardejer Peder Jensen Smed af Maglebrænde frem-

Læst 16 Decbr. 1879.

stillede sig som Kautionist og Selvskyldner til Sikkerhed for skadesløs Opfyldelse af Kjøberens Forpligtelser efter Konditionerne.
Det passerede oplæst og underskrevet.
Morten Johansen. Auktionen Sluttet.
Som Kautionist og Selvskyldner. Auktionsretten hævet.
Peder Jensen Smed H. Munk.
- Fm.
- Rasmus Hansen.

Vidner.
Østergaard. J F. Damm..

I Følge det Passerede paa en i Dag afholdt Skiftesamling i Enken Karen Pedersdatters Dødsbo approberes herved det paa Auktionen den 25 s. M. af Morten Johansen gjorte Bud Kr 450 paa 9i i Maglebrænde

Stubbekjøbing Herreds Skifteret den 7 Juli 1879.
Oxenbøll.

I Henhold til Foranstaaende samt da den Højestbydende Tjenestekarl Morten Johansen af Stubbekjøbing for mig har godtgjort at han berigtiget Kjøbesummen og iøvrigt at have opfyldt Konditionerne saa tilskjøder jeg herved i Kraft af mit Embede som Auktionsdirektør og i Overensstemmelse med de om Auktionsvæsenet gjældende Love og Anordninger Morten Johansen Ejendommen 9i i Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn ¾ Glskat 13 Ø med Andel i Sognets Kirketiende, hvilken Ejendom - herefter skal tilhøre Morten Johansen med de samme Byrder og Rettigheder hvormed den har tilhørt den forrige Ejer.

Til Bekræftelse under Haand og Embeds Segl

Stubbekjøbing Herreds Auktionskontor den 11 Decbr 1879. Gb 4,10
Oxenbøll.
(LS.)

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 16 Decbr 1879.

Oxenbøll.