Gældsbevis

22 Februar 1870

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


2.

Stempel 16 s.

Udsl 9/1-72 No 50.

Gjældsbeviis!

Underskrevne Huusmand Niels Larsen i Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Procurator Hasberg i Nykjøbing paa Falster 70 Rd, hvilke Halvfjerdsindstyve Rd: Rm: jeg forpligter mig til skadesløst at betale i 11 Juni Termin 1871, hvorhos jeg har formaaet Kjøbmand J: Lublin i Nykjøbing paa Falster til at indestaa Creditor som selvskyldnercaution for saadan skadesløs Betaling.
Jeg Kjøbmand J. Lublin i Nykjøbing paa Falster indgaar denne selvskyldnercaution.
Til Sikkerhed for skadesløs Opfyldelse af ethvert Ansvar, der som følge af denne Caution maatte komme til at paahvile Kbmd J. Lublin, giver jeg Debitor, ham herved Panteret i mit Huus Matr: N: 31 i Maglebrænde By og Sogn, af hartkorn 1 Skp ¾ Alb, Gammelskat 1 Rd 24 s, med Prioritet næstefter. 450 Rd og Aftægt, for det stemplede Papirs Skyld anslaaet til 262 Rd 43 s. Under Pantsætningen er indbefattet Bygningernes muur- og nagelfaste Ting og øvrige Tilbehør samt Assurance, Jordernes Avl og Afgrøde og al af Eiendom gaaende Leie eller anden Interesse. Cautionisten er bekjendt med den for Aftægten givne Prioritet. I Søgsmaalstilfælde er vi begge, saavel Debitor Som Selvskyldnercautionist, undergivne den ved fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.

Maglebrænde, skrevet i Nykjøbing p: F: 18 Novbr 1870
N: Larsen.

Til Vitterlighed.
C: Stylsvig. H: Jørgensen.

Som Selvskyldnercautionist J. Lublin

Læst

læst 22 Novbr 1870.

inden Stubbekjøbing Herreds Ret 22 Novbr 1870. Kirketienden af No 4 er en Skp Byg in natura og Maglebrænde Præstekald, der tidligere eiede No 31, manglede Adkomst

Gjern est.