Gældsbevis

15 Juli 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


13.

Udsl 27/1 80 Nr. 4.

Stempel 3 Kr 30 Ø.

Gjældsbevis.

Jeg underskrevne Gaardejer Rasmus Peter Henriksen Stæhr af Maglebrænde erkjender herved at væe skyldig til min Søster Anne Dorthe Henriksen Stæhr for Tiden i Minneapolis i Nord Amerika den Sum 2000 Kr. hvilke To Tusinde Kroner jeg forpligter mig til skadesløst at betale i det Aars 11 Juni eller 11 Decbr Termin, hvortil Kapitalen med et halvt Aars Varsel fra en af Siderne opsiges til Udbetaling, og jeg forrenter Kapitalen, saa længe den hos mig indestaar med 4% p. A., der erlægges med Halvdelen i enhver af de foranførte Terminer til Kreditors Befuldmægtigede Gaardejer Christen Rasmussen Hermansen af Stangerup, til hvem Kapitalen ligeledes i sin Tid bliver at betale.
I Søgsmaalstilfælde er jeg underkastet den hurtige Retsforfølgning efgter Fr. af 25 Januar 1828.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skre-

Læst 15 Juli 1879

vet i Stubbekjøbing den 25 Marts 1879
R. P. H. Stæhr.

Til Vitterlighed
Gjern H. Munk.

Saafremt den efter foranstaaende Bevis skyldige Kapital Kr 2000 ikke af mig betales i førstkommende 11 Juni Termin forpligter jeg mig til Sikkerhed for skadesløs Betaling af samme at give Prioritet i samtlige de mig for Tiden tilhørende Ejendomme med Bygninger, Besætning og Inventarium, Avl og Afgrøde næstefter 30000 Kr. og Aftægt til min Fader H. R. Stæhr.

p. t. Stubbekjøbing den 25 Marts 1879.
R P H Stæhr.

Jeg underskrevne Gaardejer Rasmus Peter Henriksen Stæhr giver herved til Sikkerhed for skadesløs Betaling af de i Følge foranstaaende Gjældsbevis skyldige 2000 Kr med Renter og mulige Omkostninger Prioritet og Panteret næstefter Kr. 30000 af hvilketsomhelst Pengeinstituts Midler og til højere aarlig Rente end 4% samt Aftægt til Kr 4000 o nedennævnte mig tilhørende Ejendomme i Maglebrænde By og Sogn:
- Matr Nr. 8a af Hartkorn 4 Td 5 Skp ¨ Fdk 2 Alb. Glskat } Kr 86,91
- ¨ - 37b - - ¨ - ¨ - 3 - ¾ - -|
- ¨ - 12f - - 2 - 7 - 3 - 2¾ - ¨ 34,53
tilligemed disse Ejendommes Konge og Kirketiende, Bygninger, disses mur og nagelfaste Tilbehør Besætning og Inventarium, Avl og Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd i Hus eller paa Mark samt Gjødning Bygningernes og Løsørets Assurancesum, Leje og al anden Interesse. Det bemærkes, at Ejendommene henhøre under Stangerup Gods i hvilken Henseende fremhæves, at paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kapital Kr 83,62 for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr 88 Ø foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede i Penge, at der paa Sognets Kirketiende hviler kgl. Kapital Kr 1100, der dog skal være betalt hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kir-

Læst 15 Juli 1879

ken, og at der paa Sognets Kongetiende hæfter Kapital Kr 1300 og aarlig Refusion 10 Td. Rug, 11 Td Byg og 3 Td Havre.
Forringes Pantet, eller jeg paadrager det Restancer af Skatter eller Renter af bedre Prioriteter eller jeg ved Kjøbekontrakt, Skjøde eller andet Dokument maatte afhænde den pantsatte Ejendom eller Dele deraf, eller jeg maatte undlade at holde Bygningerne m. v. brandforsikrede til fuld Værdi, da er i hvert enkelt af disse Tilfælde Kapital m. v. strax uden Opsigelse forfaldne til skadesløs Betaling.
I Søgsmaals Tilfælde er jeg underkastet, den hurtige Retsforfølgning efter Fr af 25 Januar 1828, hvorhos jeg vedtager at der uden foregaaende Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Udlæg i Pantet i Henhold til Loven af 29 Marts 1873 §15 naar Forfaldstiden er kommet enten paa Grund af Opsigelse eller paa Grund af Udeblivelse med Renter.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing den 14 Juli 1879.
R P H Stæhr.

Til Vitterlighed
V. Haurum H. Munk.

Llæst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 15 Juli 1879.

Oxenbøll.