Gældsbevis

30 Marts 1880

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


4.

Udslettet 18/1 1881 No 3.

Stempel 30 Ø.


Undertegnede Parcellist Lars Olsen i Alkestrup erkjender herved at være skyldig til Overretssagførerne Th Andresen og L. Ph. Blæsberg 166 Kr., hvilke Et Hundrede og Sex og Tredsindstyve Kroner eller hvad deraf til enhver Rid skyldes og jeg forpligter mig til at forrente med 6 sex Procent p. A. og til skadesløst at betale afdragsvis med 4 - fire - Kroner Lørdagen den 27 d. A. og med et lige saa stort Beløb hver paafølgende Lørdag indtil hele Gjælden skadesløst er betalt. Under denne skadesløse Betaling skal forstaaes ikke blot Kapital, Renter og Rentes Rente, men tillige eventuelle Omkostninger til Fordringens Sikrelse og Inddrivelse eller hvad der paa anden Maade maatte foranlediges, skadesløst efter Regning fra Kreditorernes Sagføre saa og Befordring og Salær ved eventuelt Exekution, alt uanset Bestemmelserne i Fr. 6 August 1824.
Saafremt noget Afdrag ikke skadesløst erlægges ved til Forfaldstid, er Kapitalen eller dens Restbeløb om Kreditorerne fordre det, strax forfalden til skadesløs Betaling.
Til Sikkerhed for skadesløs Opfyldelse af samtlige Debitors foranstaaende Forpligtelser indestaa vi

Læst 30 Marts 1880

undertegnede Husejer i Nykjøbing og Eskildstrup Hans Peter Johansen og indestaa vi ligeledes undertegnede Husejer i Gunsemagle Jens Peter Henriksen som solidariske Selvskyldnerkautionister, og giver jeg Jens Peter Henriksen til Sikkerhed for skadesløs Opfyldelse af denne min Kautionsforpligtelse herved Kreditorerne Panteret oprykkende næstefter den for Tiden tinglæste Gjæld og andre Forhæftelser i min Ejendom Matr. No 15f, 15g i Gunsemagle By, Torkildstrup Sogn, med Bygninger og Jorder, af Hartkorn, i alt 2 Skp 2½ Alb, Glskat i alt Kr. 1,95 Bygningernes mug og nagelsømfaste Ting og øvrige Tilbehør samt Assurance og al af Ejendommen gaaende Leje eller anden Interesse samt Konge og Kirketiende. I dette Pant skal der i Medfør af Loven af 29 Marts 1873 §15 til Forfaldstid kunne gjøres Exekution uden Lovmaal og Dom
I Søgsmaalstilfælde skulle vi Alle, saavel Debitor som de solidarisk Selvskyldnerkautionister saa og være Arvinger in solidum være underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Fr. 25 Januar 1828.

Skrevet i Nykjøbing paa Falster den 22 Marts 1880.
Lars Olsen.

Til Vitterlighed ved Debitors og Hans Peter Johansens Underskrifter.
P. Gram. Lars Johansen

Som solidariske Selvskyldnerkautionister
H. P. Johansen. J. P. Henriksen.

Til Vitterlighed ved J. P. Henriksens Underskrift.
Lars Johansen. Lars Peter Madsen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 30 Marts 1880.

I den Pantsatte Ejendom er forud Prioriteret Pantegjæld Kr. 1400 og Aftægt til Værdi Kr. 840.

Oxenbøll.