Købekontrakt

29 Oktober 1860

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Anden Klasse.
No 4. 42 s
1858.

Kiøbecontract!

Jeg underskrevne Smed Johannes Nielsen i Maglebrænde erkjender herved at have solgt til Skrædder Hans Christian

Læst den 29 October 1860

Rasmussen, i samme Bye af det mig tilhørende og iboende Eiendomssted i bemeldte Maglebrænde, 3 Fag eller den nordre Ende af samme for Indgangen til bemeldte Huus, dog at Indgangen er derunder indbefattet med tilhørende Grund og Have imod Vestre og Østre saalangt og saa bredt som disse 3 Fag strækker sig og ligeledes følger med i Kjøbet de 3 Fag Baghuus, som har hørt mig yil forhen og som ligger Sønden for hele Leiligheden. Med Leiligheden følger intet undtagen Loft, Gulv, Vinduer og Dørre, saavel indvendig som udvendig og ere vi andre om at deeltage i Bekostningerne ved Loftets Adskillelse og ligeledes ved Havens fraskillen. Denne Leilighed modtager Kjøberen den 1 Mai 1858 til hvilken Tid jeg forpligter mig til som Eier at fraflytte og nydeliggjøre samme og jeg Kjøberen berettiget til at flytte ind i samme med min familie og skal da den fornødne fraskillelse være foretaget.
Kjøbesummen er bestemt til 230 rd er To Hundrede og Tredive Rigsdaler, hvoraf de 30 rd betales ved Contractens Underskrift og de 200 i 11te Juni Termin 1858 og indgaaer Anders Nielsen Troelsen i Maglebrænde som Cautionist og Selvskyldner for Contractens Opfyldelse i det Hele og som saadan underskriver denne.
Brandcontingenten af de solgte 3 Fag Huus betaler Kjøberen fra 1 October 1858 og i Tilfælde af Ildsvaade Gærer han Assurancen for samme.
Naar Contracten i alle Henseender er opfyldt meddeler jeg Kjøberen lovligt Skjøde paa Eiendommen

Læst den 29 October 1860

og vi betaler hver det halve af alle Omkostninger i Anledning af Handelen.
Eieren forbeholder sig fri og uhindret Adgang igjennem Indgangen som nu er paa Huset i et Aar fra Dato.
Paa foresteende Betingelser erkjender jeg Skrædder Hans Christian Rasmussen i Maglebrænde at have kjøbt den foran beskrevne Eiendom.
Til Bekræftelse med vore Underskrivter i tvende Vidners Overværelse.

Skrevet i Nykjøbing d: 23 Januar 1858.

Eier. Kjøber.
Johannes Nielsen Hans Christian Rasmussen

Som Cautionist og Selvskjyldner.
Anders N. Troelsen.

Til Vitterlighed
Niels Nielsen Frigast.