Købekontrakt / Skøde

20 December 1870

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


66.

Stempel 2 Rd 2 m.

Kjøbecontract!

Underskrevne Niels Jørgensen af Maglebrænde sælger og afhænder herved til Parcellist Rasmus Hansen sammesteds den mig efter Skjøde af 31 Octb 1856 tilhørende Parcel Matr: No: 26a i Maglebrænde By og Sogn af Hartk: 3 fd 2½ Alb og Glskat 86 s, paa følgende Vilkaar.
1, Kjøbesum er 300 Rd skr. Tre Hundrede Rd Rm, der berigtiges saaledes:
a. Ved denne Contracts Underskrift betales contant 45 Rd.
b. I Juni Termin forstkomm: betales uden Renter .... 55
c. Kjøberen overtager eller indfrier den i Parcellen indestaaende Prioritetsgjæld .... 200.
og forrentes samm: fra Juni Termm dd.
Ialt 300 Rd.
2, Paa Parcellen hviler en aarlig Græsningsafgift til Gaardmændene af 2 Rd, der capitaliseret udgjør 50 Rd, hvilket Beløb for det stemplede Papirs Skyld er tillagt Kjøbesummen.
3, Naar hele Kjøbesumm: er berigtiget i Juni Termin er jeg pligtig at meddel Kjøberen Skjøde paa det Solgte frit for præjudicerende Anmærkning.
4, Parcellen tiltrædes strax af Kjøberen i dets

Læst 20 Dcbr 1870.

Stand den forefindes og jeg forpligter mig til at betale første Halvaars Skat af samme, ligesom jeg ogsaa holder Eiendommen fri for alle Restancer af enhver Slags.
5, I Handel medfølger den ved mit Huus beroende Mødding, der er Kjøberen paavist, mod at han saasnart Høsten er forbi leveres mig ½ Td Rug i Vederlag herfor.
6, Underskr. ved Handelen betales alene af Kjøberen, med Undtagelse af Udstædelsen af Pr obligation, der udstedes af Sælgeren. Paa disse Betingelser indgaaer jeg Rasmus Hansen paa foranstaaende Contract, som jeg forpligter mig til at opfylde i alle dens Punkter. I Søgsmaalstilfælde underkaster vi os begge den ved fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.

Skreven i Stubbekjøbing d 3 Mai 1867.
Niels Jørgensen. Rasmus Hansen

Til Vitterlighed Rasmus Nielsen. C: P: Christensen

Skjøde!

Da foranstaaende Kjøbecontract i det Hele er opfyldt idet navnlig Kjøbesummen 300 Rd Skr. Tre Hundrede Rd er betalt contant, Skjøder og overdrager jeg herved til Hans Jørgen Rasmussen, i Henhold til vedhæftede Transport af 2. April d. A. fra den oprindelige Kjøber, den omhandlede Eiendom Parcellen Matr: No: 26a i Maglebrænde By og Sogn af Hartk 3 fdk 2½ Alb og Glskat 86 s, med de samme Rettigheder og forpligtelser, hvormed den hidtil har tilhørt mig, deriblandt navnlig den i Contractens 2 Post nævnte Græsningsafgift af 2 Rd aarlig.
Til Bekræftelse ved min Underskrift i 2 Vidners Overværelse.

Skreven i Stubbekjøbing d 14 Dcbr 1870.
Niels Jørgensen

Til Vitterlighed. David R Staal. Christensen

Stempel 2 Rd 2 m.

Transport!

Underskrevne Parcellist Rasmus Hansen af Maglebrænde transporterer og overdrager herved til Skræder Hans Jørgen Rasmussen sammesteds den mig efter Kjøbecontract af 3 Mai 1867 tilkomm: Ret til at erholde Skjøde paa Parcellen Matr: No: 26a i Maglebrænde By og Sogn af Hartk 3 fdk 2½ Alb og Glskat 86 s, paa følgende Betingelser:
1. Transport Kjøbesum 300 Rd skr. Tre Hundrede Rd, der

Læst 20 Dcbr 1870.

berigtiges saaledes.
a. Ved denne Contracts Underskrift betales contant 25 Rd.
b. Juni Termin dA ligl..... 100
c. Samtidig udsteder Kjøberen til mig en 4% rentebærende Obligation, der udbetales i Dcbr Term dA, paa ..... 175
Ialt . 300 Rd
For Tidsrummet til 11 Juni dA betales ingen Renter af Kjøbesummen.
2. Paa Parcellen hviler en aarlig Græsningsafgift til Gaardmændene stor 2 Rd, der overtages af Kjøberen uden Afgang i Kjøbesum.
3. Parcellen tiltrædes strax af Kjøberen med Undtagelse af den Deel, der er besaaet af Underskrevne, hvilken jeg forbeholder mig at høste i nærværende Aar.
4. I Halvaar Kgl Skatter betales af mig, hvormed alle andre Afgifter af Parcellen for indeværende Aar betales med Halvdelen af os hver.
5. Alle Omkostninger ved Handelen betales af Kjøberen alene og jeg indfrier i Juni Term den i Eiendomme: indestaaende Pr gjæld, saaat Kjøberen fremtidig kan erholde Skjøde oerensstemm: med den oprindelige Kjøbecontract. Paa disse Betingelser indgaaer jeg Hans Jørgen Rasmussen paa foranst. Handel og i Søgsmaalstilfæl. underkaster vi os den ved fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.

Skreven i Stubbekjøbing 2 April 1870.
Rasmus Hansen. H P Rasmussen.

Til Vitterlighed
P Halling. Christensen

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret 20 Dcbr 1870. Eiendoms. Glskat er 85 s.

Gjern est