Købekontrakt / Skøde

30 Maj 1871

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


3.

Stempel 2 Rdlr. 5 sk.

Kjøbecontract!

Underskrevne Rasmus Hansen af Maglebrænde sælger og overdrager herved til Hans Peter Hansen sammesteds den mig efter Skjøde af 24 December 1868 tilhørende Huuslod Matr. No 28 i Maglebrænde af Hartk: 1 Skp. 1 Fdk. Gammelskat under Gaardene, paa følgende Vilkaar.
1, Kjøbesummen er 300 Rdlr. skr. Tre Hundrede Rdlr, der berigtiges saaledes:
a. Contant er betalt ..... 100 Rdlr.
b. For Resten ..... 200 -
udsteder Kjøberen en første Prioritets Panteobligation i Jordlodden uopsigelig og rentefri saalænge den i 3 Post nævnte Aftægtsenke Karen Pedersdatter lever. ~ Efter hendes Død forrentes Capitalen derimod med 4% pro Anno og kan da opsiges med ½ Aars Varsel til en af de
halvaarlige Omslagsterminer. ~ Ialt 300 Rdlr.
2, Jordlodden tiltrædes strax, og Kjøberen betaler fra Dato alle Skatter og Afgifter af samme.
3, Jordlodden er behæftet med en aarlig Græsningsafgift til Gaardmændene i Maglebrænde af 2 Rdlr. samt i Forening med Matr. No 4b med Aftægt til Karen Pedersdatter, hvoraf Kjøberen udrede til mig eller tilkommende Eiere af Matr. No 4b: ½ Tde. Byg, 1 Tdr. Rug og 1 Læs Tørv aarlig, saalænge Aftægtseneken lever og til de i Contracten fastsatte Forfaldstider. Endvidere leverer Kjøberen mig inden Mortensdag d. A. 1 Tønde Rug.
4, I December Termin d. A. meddeler jeg Kjøberen Skjøde paa Jordlodden uden præjudicerende Bemærkning, men forøvrigt med de samme Rettigheder
Læst 30 Mai 1871.

og Byrder, hvormed jeg har eiet den, navnlig ogsaa med Andel i Behæftelserne til Stangerup Hospital eller Gods, hvorunder Jordlodden formentlig hører.
Paa disse Betingelser indgaaer jeg Hans Peder Hansen paa denne Contract, og i Søgsmaalstilfælde ere vi begge underkastede Bestemmelserne i fr 25 Januar 1828.

Skreven i Stubbekjøbing den 9 April 1871.
Som Sælger Som Kjøber
Rasmus Hansen Hans Peter Hansen

Til Vitterlighed
C. P. Christensen M. Hansen

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 30 Mai 1871.
Den afhændede Eiendom, der er forenet med Matr. No 4b , er i Forbindelse med denne forinden Aftægten, der er capitaliseret til 400 Rdlr, behæftet med Pantegjæld 1100 Rdlr., hvoraf en Deel tillige hviler paa Besætning og Inventarium.

Oxenbøll