Købekontrakt / Skøde

19 December 1871

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


37.

Stempel 1 Rd 2 sk

Kjøbecontract!

Jeg underskrevne Skræde Hans Peter Rasmussen af Maglebrænde sælger herved til Hemming Jensen af Falkerslev det mig efter Skjøde af 25 Juni 1867 tinglæst 25´ Juni s. A. tilhørende Huus Matr. No 26D i Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn ½ Alb., Gammelskat 3 sk. Betingelserne ere følgende : 1 Huset staar fra idag for Kjøberens Regning og Risico i enhver Henseende, navnlig paahviler dets Opførelse i Ildebrandstilfælde Kjøberen mod at han selvfølgelig hæver Assurancesummen. Kjøberen har Adgang til Huset strax, navnlig til at istandsætte det, men han er vidende om, at det er bortleiet til 1´ November d. A. Til nævnte Tid er jeg pligtig til at sørge for, at Leieren flytter. 2. Jeg svarer alle Skatter og Afgifter af Eiendommen til 1´ November d. A. 3. Kjøbesummen andra-

Læst 19´ Decbr. 1871.

ger 200 Rd, skriver To Hundrede Rigsdaler, der betales i 11´ December Termin d. A., uden Renter til Forfaldstid. 4 Naar Kjøbesummen er betalt, er jeg pligtig til at meddele Kjøberen Skjøde fri fot hindrende Retsanmærkninger.
Jeg underskrevne Hemming Jensen indgaar som Kjøber paa foranstaaende Betingelser, hvilke jeg forpligter mig til at opfylde. Alle Omkostninger ved Handelens Berigtigelse betaler jeg. I Søgsmaalstilfælde ere vi Begge underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frd. 25´ Januar 1828.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

p. t. Stubbekjøbing den 17´ Mai 1871.
Som Sælger Som Kjøber
Hans P. Rasmussen Hemming Jensen m. f. P.

Til Vitterlighed
Michelsen Gjern

Skjøde

Ligesom jeg underskrevne Skræder Hans Peter Rasmussen ved foranstaaende Contract har solgt, saaledes skjøder og afhænder jeg herved til Hemming Jensen det mig efter Skjøde af 16´ April 1867 tinglæst 25´ Juni s. A. tilhørende Huus Matr. No 26d i Maglebrænde By og Sogn med Tilligende af Hartkorn ½ Alb., Glskt 3 sk. Kjøbesummen, der som forommeldt andrage 200 Rd, skriver To Hundrede Rigsdaler er berigtiget, og Huset Matr. No 26D i Maglebrænde skal derfor tilhøre Hemming Jensen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har eiet det efter anførte mit Skjøde.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing den 10´ Decbr. 1871.
Hans P. Rasmussen

Til Vitterlighed
Tiedemann Gjern

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret 19´ Decbr. 1871.

H. cst.