Købekontrakt / Skøde

16 Februar 1875

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 6.

Stempel : 4 Rdl. 32 s.

Kjøbekontrakt

Jeg underskrevne Hans Jørgen Rasmussen af Maglebrænde sælger herved til Hjulmand Johan Christensen sammesteds af den mig ifølge Vielsesattest, tinglæst 7 October 1847 tilhørende Eiendom Matr. No 27 i Maglebrænde By og Sogn, Huset i Byen med tilliggende Have, medens Jordlodden er undtaget fra Handelen.

Læst 16 Februar 1875.

Betingelserne ere følgende :
1. Huset med Haven bliver af frastykke Jordlodden, de dermed forbundne Omkostninger anparteres efter Hartkornet.
2. Kjøberen modtager Huset strax, og dette staaer fra Dato for hans Regning og Risico i enhver Henseende. Han skal respektere den med Knud Nielsen indgaaede Leiecontract om andeel af Huset indtil 1 Mai 1874, men jeg skal besørge Leieren udsagt. Jeg forbeholder mig Frugten af Haven for indeværende Aar.
3. Kjøbesummen andrager ................................................................ 650 Rdl.
deraf betales i 11 Decbr. dette Aar ..................................................... 250 rd
uden Renter til Forfaldstid.
og jeg lader Resten ............................................................................ 400.
- --------------
forblive indestaaende i Eiendommen
- udgjør fornævnte ..... 650 -
skriver Sex Hundrede og Halvtredsindstyve Rigsdaler.
4. For ovennævnte 400 Rdl., der forrentes med 4 pro Cent pro anno, fra 11 December Termin d. A. at regne, udsteder Kjøberen Obligation med 1ste Prioritet i den ham solgte Eiendom, og Kapitalen kan fra min Side først opsiges til Udbetaling i 11 December Termin 1877.
5. Kjøberen betaler alle Skatter og Afgifter af Eiendommen, der forfalde fra 11 Decbr. Termin d. A. at regne og han betaler samtlige Omkostninger ved Handelens Berigtigelse. Kjøberen hæver Leien af Knud Nielsen fra 1 November dette Aar til 1 Mai 1874.
6. Naar Udstykningen er approberet og denne Kjøbecontract iøvrigt opfyldt, er jeg pligtig til at meddele Kjøberen Skjøde fri for hindrende Retsanmærkninger.
Jeg underskrevne Hjulmand Johan Christensen indgaaer herved paa foranstaaende Betingelser, hvilke jeg forpligter mig til at opfylde og indgaae derhos med underskrevne Gaardeiere i Maglebrænde : Hans Peter Hansen Trane, Søren Simonsen og Rasmus Peter Henriksen Stær herved som Conti-

Læst 16 Februar 1875.

onister og Selvskyldnere Een for Alle og Alle for Een for Kjøberens forpligtelser efter nærværende Kontract. I Søgsmaalstilfælde ere samtlige Kontrahavende underkastede den hurtige Retsforfølgning efter fr. 25 Januar 1828. Den i Post 4 nævnte Obligation bliver af Kjøberen at udstede til Sælgerens Broder Tømrer Jens Rasmussen i Maglebrænde. Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Maglebrænde, men skrevet i Stubbekjøbing 23 September 1873.
Som Sælger. Som Kjøber.
Hans Jørgen Rasmussen. Johan Christensen.

Som Cautionister og Selvskyldnere.
H. P. Hansen Trane. P. Simonsen. R. P. H. Stæhr.

Som Vidner.
Gjern. Jens Rasmussen.

Dags Dato modtaget contant 250 Rdl., skriver To Hundrede og Halvtredsindstyve Rigsdaler.
Maglebrænde d. 12 December 1873
Hans Jørgen Rasmussen.

Skjøde.

Overensstemmende med foranstaaende Kjøbecontract Skjøder og afhænder jeg underskrevne Hans Jørgen Rasmussen herved af den mig ifølge Vieslesattest, tinglæst som Adkomst den 7 October 1847 tilhørende Eiendom Matr. No 27 i Maglebrænde til Johan Christensen Huset med Grund og Tilliggende, saaledes som det i Henhold til Indenrigsministeriets Udstykningsapprobation af 7 April 1874 under Matr. No 27b i Maglebrænde By og Sogn er ansat til Hartkorn 2¾ Alb. Glskat 20 s. Eiendommens Præstetiende andrager ifølge Udstykningstilladelsen ¾ Fdk. Byg aarlig. Af Jordlodden Matr. No 27a i Maglebrænde, der har hørt sammen med 27b svares en aarlig Afgift er nærværende Eiendom uvedkommende, hvorom dog ingen Notering har fundet Sted. Kjøbesummen, der som formaldt andrages 650 Rdl. eller Trettenhundrede Kroner er berigtiget derved, at Kjøberen

Læst 16 Februar 1875.

contant har betalt 500 Kr. og da han for Resten 800 Kr har udstedt Obligation til min Broder Jens Rasmussen, skal Huset Matr. No 27b med rette Tilliggende herefter tilhøre Hjulmand Johan Christensen med de samme Byrder og Rettigheder hvormed jeg har eier det efter formeldte min Adkomst. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde, men skrevet i Stubbekjøbing d. 2 Februar 1875.
Hans Jørgen Rasmussen.

Til Vitterlighed.
N. Chr. Olsen. Gjern

I Henhold til Indenrigsministeriets Skrivelse af 7 April 1874 paategnes dette Skjøde til Tinglæsning.

Lolland-Falsters Stiftamt d. 11 Februar 1875
Holsten.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d. 16 Februar 1875.

Hastrup, cst.