Købekontrakt / Skøde

30 November 1875

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


10.

Stempel 2 Rdl.

Kjøbekontrakt

Underskrevne Hans Jørgensen sælger og overdrager hermed til Frederik Larsen af Vejringe det mig efter Skjøde af 6 December 1846 tilhørende Hus Matr. No. 21b i Maglebrænde med Grund og Bygninger og forøvrigt med de samme Rettigheder og Forpligtelser, hvormed jeg hidtil har ejet det, paa følgende Betingelser.
1. Kjøbesummen er 300 Rdl. skriver Tre Hundrede Rigsdaler, der betales kontant den 1 Maj 1875 uden Renter.
2. Kjøberen overtager Huset strax og det staar altsaa fra Dato for hans Regning i enhver Henseende
3. Saasnart Kjøbesummen er betalt meddeler jeg Kjøberen Skjøde paa Huset frit for præjudicerende Anmærkning.
Paa disse Betingelser indgaar jeg Fr. Larsen paa foranstaaende kontrakt, som jeg navnlig med Hensyn til Kjøbesummens Berigtigelse forpligter mig til prompte at opfylde og i Søgsmaalstilfælde ere vi begge underkastede den hurtige Retsforfølgning efter fr. 25 Januar 1828.

Skreven i Stubbekjøbing den 8 December 1874.
Hans Jørgensen Frederik Larsen m. f. P.

Til Vitterlighed : Anders Rasmussen. Christian Hansen m. f. P.

Skjøde.

Underskrevne Hans Jørgensen skjøder og overdrager herved i Henhold til foranstaaende Kjøbekontrakt der i det hele er opfyldt, til Kjøberen Frederik Larsen den omhandlede Ejendom Huset Matr. No. 21b i Maglebrænde By og Sogn med Grund og Bygninger og forøvrigt med de samme Rettigheder og Forpligtelser, hvormed jeg hidtil hat ejet det.
Kjøbesummen Sex Hundrede Kroner, 600 Kr., er berigtigettalt contant, hvorfor Huset herefter skal tilhøre Kjøberen frit for al Van-

Læst 30 November 1875.

hjemmel.

Skreven i Stubbekjøbing den 3 April 1875.
Hans Jørgensen.

Til Vitterlighed : C. P. Christensen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 30 November 1875.

Den afhændede Ejendom staar for Hartkorn ½ Alb Glskat 4 s og af Jordloddens aarlig Afgift 2 Rdl; medens Huset ikke maa Huset ikke maa afhændes uden Samtykke fra Stangerup Godsadministration, hvilket ikke ses at være indhentet.

Hastrup cst.