Købekontrakt / Skøde

9 December 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


34.

Stempel 2 Kr. 70 Ø.

Kjøbekontrakt.

Jeg underskrevne Parcellst Rasmus Davidsen af Maglebrænde sælger herved til Smed Johan Julius Nielsen af den mig tilhørende Ejendom Matr. Nr 19

Læst 9 Decbr 1879

i Maglebrænde By og Sogn, der er afsolgt fra min øvrige Ejendom og saaledes som denne iøvrigt er Kjøberen nærmere betegnet. Parcellen, der mod Nord og Øst grænser til den Del af Matr. Nr 19, som jeg selv beholder, og hvis øvrige Grænser ere dels Vejen til Maglebrænde Mølle, dels Kjøberens tilgrænsende Smedje og dels Maglebrænde Gade, har i den nordlige Side en Længde af 33 Al og i den østlige Side en Længde af 39 Al. Med Parcellen følger dens Andel i Maglebrænde Sogns Konge og Kirketiende. Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr 83,62 for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige og paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalier, der ikke ere anslaaede til Penge. Paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler Kapital Kr 1300 og aarlig Refusion 10 Td Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre; paa Sognets Kirketiende hviler Kr 1100 der dog skulle være betalte, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.
Betingelserne for Salget ere iøvrigt følgende:
1. Kjøbesummen tiltræder strax den solgte Parcel, og den staar fra Dato for hans Regning og Risiko i enhver Henseende, ligesom han udreder alle af denne fra Dato forholdende Skatter og Afgifter.
2. Kjøbesummen andrager ...................................................................... Kr 400,00
- og betales i 11 Decbr. Termin d A. uden Renter
- til Forfaldstid.
- Udenfor Kjøbesummen overtager Kjøberen de for-
- nævnte Hæftelser til Stangerup Gods og paa Tien-
- derne der kapitaliserede ikke overstige ...................................................... 10,00
- --------------------
- altsaa Summa Kjøbesum ................... Kr 410,00
- Fire Hundrede og Ti Kroner.
3. Kjøberen betaler samtlige Omkostninger ved nærværende Handels Berigtigelse, derunder ogsaa Udstykningsomkostninger, jeg bekoster alene Ejendommen frigjort fordi den i Forbindelse med min øvrige Ejendom paahvilende Hæftelser.
4. Naar Kjøbesummen er berigtiget og Udstykningen approberet er jeg pligtig at meddele Kjøberen Skjøde frit for hindrende Retsanmærkninger.
Jeg underskrevne Johan Julius Nielsen ind-

Læst 9 Decbr 1879

gaar som Kjøber paa foranstaaende Betingelser.
I Søgsmaals Tilfælde ere vi begge underkastede den hurtige Retsforfølgning efter fr. 25 Januar 1828.
Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Maglebrænde den 22 Marts 1878.
Som Sælger Som Kjøber
Rasmus Davidsen Johan Nielsen.
m f P.

Til Vitterlighed ogsaa efter D. L. 5-1-7.
J. F. Damm. Hans Chr. Nielsen.

Skjøde.

Ligesom jeg underskrevne Parcellist Rasmus Davidsen ved foranstaaende Kontrakt har solgt, saaledes Skjøder og afhænder jeg herved til Smed Johan Julius Nielsen den deri omhandlede Ejendom som nu i Henhold til Indenrigsministeriets Skrivelse af 10 Juli s A. under Matr. Nr. 19b i Maglebrænde By og Sogn er ansat til Hartkorn ½¼ Alb Glskat 14 Ø. tilligemed denne Ejendoms Konge og Kirketiende. Parcellen er af Kjøberen bebygget.
Kjøbesummen er berigtiget derved, at jeg kontant har modtaget 400 Kr. og da Kjøberen derhos har paataget sig fremtidig at tilsvare de Ejendommen paahvilende Hæftelser til Stangerup Gods og paa Tienderne, der nærmere ere specificerede i Kontrakten, hvortil henvises, og hvorved hele Kjøbesummen bliver ................ 410 Kr. skal Ejendommen 19b i Maglebrænde med Konge og Kirketiende herefter tilhøre Johan Julius Nielsen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejendom i Følge Skjøde tinglæst 8 August 1944 og med de Hæftelser, der nærmere ere specificerede i Kontrakten, hvortil henvises. I Følge Udstykningstilladelsen svares Ejendommens Præstetiende med ¼ Fdk Byg aarlig. Paa Kirketienden mangler jeg tinglæst Adkomst.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde den 30 Marts 1879.
Rasmus Davidsen.
m f P.

Til Vitterlighed ogsaa efter D. L. 5-1-7.
J. F. Damm. H. C. Rasmussen.

Forevist Maribo Amtsstue den 23 Maj 1879.
E. Meyer.

Læst 9 Decbr 1879

I Henhold til Indenrigsministeriets Skrivelse af 10 Juli s A. paategnes dette Skjøde til Tinglæsning.

Lolland-Falsters Stiftamt den 8 Decbr 1879.
Paa Stiftamtmandens Vegne
Olivarius Fm

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 9 Decbr. 1879.

Oxenbøll.