Købekontrakt / Skøde

6 Juni 1882

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


2.

Stempel 7 Kr. 65 Ø.

Kjøbekontrakt.

Underskrevne Gaardejer R. P. H. Stæhr i Maglebrænde sælger og afhænder herved til Møllebygger C. C. Thorkildsen i Stubbekjøbing den mig tilhørende Ejendom Matr. Nr. 8c og 16c i Maglebrænde By og Sogn med paastaaende Bygninger, 5 Fag Hus og en Smediebygning, samt tilhørende Konge og Kirketiende paa følgende Betingelser :
1. Ejendommen staar for Hartkorn Nr. 8c - 1 Alb., Nr. og 16c ¾ Alb. Gammelskat og sælger med de samme Rettigheder og Forpligtelser, hvormed jeg hidtil har ejet den, navnlig bemærkes at Naboerne have Ret

Tingdagen den 6 Juni 1882.

til at hente Vand i Ejendommens Brønd og at Ejendommen henhører under Stangerup Gods og er delagtig i de samme paahvilende Behæftelser.
2. Kjøbesummen udgjør 1150 Kr., hvilke Et tusinde Et Hundrede og Femti Kroner, der afdrages og forrentes i 20 halvaarlige Terminer med 75 Kr. hver Gang, første Gang i 11 Juni Termin 1880 og saa fremdeles, saa at den sidste Betaling altsaa finder Sted i 11 Decbr. Termin 1889.
3. Naar Kjøbesummen i det Hele er berigtiget meddeler jeg Kjøberen Skjøde paa Ejendommen frit for præjudicerence Bemærkning.
4. Ejendommen tiltrædes af Kjøberen den 1 Maj 1880 og fra samme Dag betaler han alle Skatter og Afgifter af samme efter Regning til de resp. Forfaldstider.
5. Omkostningerne ved Handelen betales af Kjøberen alene.
6. Saafremt noget af de i 2 Post stipulerede Afdrag nogensinde skaulde udeblive over rette Forfaldstid, er hele Restkjøbesummen forfalden til Betaling strax.
Medunderskrevne C. C. Thorkildsen med Kurator O. Thorkildsen indgaar herved paa denne Kontrakt som jeg forpligter mig til at opfylde i Et og Alt, og i Søgsmaalstilfælde anvendes den hurtige Retsforfølgninig efter Fr 25 Januar 1828. Af det den 11 Juni d. A. forfaldende Afdrag paa Kjøbesummen erlægges Halvdelen 37 Kr. 50 Ø den 1 Maj samtidig med Tiltrædelsen.

Skreven i Stubbekjøbing den 15 Febr. 1880.
Som Sælger. Som Kjøber
R. P. H. Stæhr. C. C. Torkildsen.

Til Vitterlighed Som Kurator
J. Joh. Jensen. A. Petersen Smith. O. Torkildsen.

Overensstemmende med Kontrakten er mig betalt 75 Kr.
R. P. H. Stæhr.

Skjøde.

Da forsanstaaende Kjøbekontrakt i det Hele er opfyldt og Kjøbesummen 1150 Kr. skriver Et Tusinde Et Hundrede og Femti Kroner er berigtiget, skjøder

Tingdagen den 6 Juni 1882.

og overdrager jeg herved til Kjøberen Møllebygger C. C. Thorkildsen den omhandlede Ejendom Matr. Nr. 8c og 16c i Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn resp. 1 Alb. og ¾ Alb. med Bygninger og øvrige rette Tilliggende samt Ejendommens Konge og Kirketiende. Overensstemmende med Kjøbekontraktens 1ste Post gjentages for her, at Naboerne have Ret til at hente Vand i Ejendommens Brønd, og at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, og at den er delagtig i de samme paahvilende Behæftelser.

Maglebrænde den 21 December 1881.
R. P. H. Stæhr.

Til Vitterlighed.
Jens Tvedemand. S. Simonsen.

Foranstaaende Skjøde paategnes herved til Tinglæsning med Bemærkning at i Følge Indenrigsministeriets Skrivelse af 20 Februar 1878 er der tildelt Matr. Nr. 8c 19 Øre i Gammelskat og ½ Fdk. Byg i Præstetiende og Matr. Nr. 16c 14 Øre i Gammelskat.

Lolland-Falsters Stiftamt den 3 Juni 1882.
Holsten.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 6 Juni 1882.

Det bemærkes, at Sælgeren ikke har tinglæst Adkomst for Tienderne af Matr. Nr. 16c, at der paahviler Matr. Nr. 8c tinglæst Vejservitut, at der paa Sognets Kongetiende hæfter Gjæld 1300 Kr. og aarlig Refusion af 10 Td. Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre, samt at der paa Stangerup Gods hviler aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr. 88 Ø og en Del Naturalpræstationer og paa hver hel Gaard under Godset 83 Kr. 62 Øre med solidarisk Ansvar for de udstykkede Parceller. Kort forevist.

Madsen
kst.