Købekontrakt / Skøde

22 Juni 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


6.

Stempel 7 Kroner.

Kjøbekontrakt.

Jeg underskrevne Husejer Niels Peter Jensen af Maglebrænde sælger herved til Maler Edvard Ludvig Ahlburg af Alkestrup, den mig ifølge Skjøde, tinglæst 16de Juni 1874, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 20a af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1¼ Alb., Gammelskat 12 Øre. I Handelen medfølger Bygningernes mur- og nagelfaste Appertinentier, derunder dog ikke Kakkelovne, indmuret Kjedel eller Fadræk.
Betingelserne for Handelen ere følgende :
1. Kjøberen modtager Ejendommen strax, og den staar fra Dato for hans Regning og Risiko i enhver Henseende, hvorfor han ogsaa i Tilfælde af Ildsvaade oppebærer Assurancesummen mod at sørge for sammes lovlige Anvendelse. Jeg forbeholder mig dog Bopæl i Huset for mig og Familie indtil den 1ste Maj 1886.
2. Kjøbesummen udgjør 1050 Kr., skriver Et Tusinde Femti Kroner, der berigtiges paa følgende Maade.
a. Kontant er i Dag betalt ........................................................................................ 50 Kr.
- hvorfor min Underskrift er Kvittering.
b. I Juni Termin 1886 betales ............................................................................... 500 -
- uden Renter til Forfaldstid.
c. Resten ................................................................................................................ 500 -
- der forrentes med 4 pro cent pro anno fra
- 11 Juni 1886, forbliver indestaaende i Ejendom-
- men mod en 1ste Prioritets Panteobligation
- _________
- udgjør fornævnte ..... 1050 Kr.
3. Den i Post 2e ommeldte Panteobligation kan fra min Side ej opsiges til Udbetaling før i Juni Termin 1888 (Otteti Otte) med et halvt Aars forudgaaet Varsel, men dersom Renten nogensinde udebliver over den 18de i Terminsmaaneden, eller Pantet paadrages Restancer af

Tingdagen den 22de Juni 1886.

Skatter eller Afgifter, eller ikke holdes forsvarlig vedlige, eller Bygningerne ikke holdes brandforsikrede til fuld Værdi eller dersom Ejendommen afhændes ved Kjøbekontrakt, Skjøde eller andet Dokument, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapitalen strax forfalden til Betaling.
4. Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af de i Juni Termin 1886 forfaldende 500 Kr. indestaar medunderskrevne Husmand Rasmus Jørgensen af Alkestrup som Kautionist og Selvskyldner.
5. Skatter og Afgifter af Ejendommen udreder Kjøberen fra 1ste April 1886 at regne.
6. Samtlige Omkostninger ved nærværende Handels Berigtigelse bæres af Kjøberen alene.
7. Samtidig med Kjøbesummens Betaling i Juni Termin 1886 meddeler jeg Kjøberen Skjøde, frit for hindrende Retsanmærkninger.

#

Jeg underskrevne Edvard Ludvig Ahlburg indgaar som Kjøber paa foranstaaende Betingelser, hvilke jeg forpligter mig til skadesløst at opfylde og medunskriver Smed Johan Julius Nielsen af Maglebrænde som beskikket Kurator for Kjøberen.
I Søgsmaals Tilfælde ere samtlige Kontraherende underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25 Januar 1828 og pligtige at møde inden Forligskommissionen for Stubbekjøbing Forligskreds og Stubbekjøbing Herreds Ret efter Varsel som til indenherreds Mand forkyndt paa den solgte Ejendom uden Hensyn til Bopæl.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse med Tilføjende, at Ejendommens Præstetiende udgjør aarlig 0¼ Fdk. Byg efter Kapitalstaxt.

Skrevet i Stubbekjøbing den 3die Januar 1886.
Niels Peter Jensen. E. L. Ahlburg.
Rasmus Jørgensen. Joh. Nielsen.

Til Vitterlighed.
J. Petersen. H. Munk.


Tingdagen den 22de Juni 1886.

Skjøde.

Overensstemmende med foranstaaende Kontrakt skjøder og afhænder jeg underskrevne Niels Peter Jensen til Maler Edvard Ludvig Ahlburg af Maglebrænde den i Kontrakten ommeldte Ejendom Matr. No 20a af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1¼ Alb., Gammelskat 12 Øre. Kjøberen er bekjendt med, at Ejendommens Præstetiende svares med 0¼ Fdk. Byg aarlig efter Kapitalstaxt, og at der paa det samlede Matr. No 20 hviler aarlig Afgift til Gaardmændene i Maglebrænde stor 4 Kr., hvilken Afgift det dog paahviler Ejeren af Matr. No 20b alene at udrede.
Da Kjøbesummen er berigtiget som i Kontrakten betinget, derved at jeg har modtaget kontant tilsammen ................................................................................................ 550 Kr.
hvorfor jeg med min Underskrift kvitterer, medens Kjøberen for Restbeløbet .. 500 -
har udstedt Panteobligation til mig.
- _____________
- udgjør Kjøbesummen ...... 1050 Kr.
skal Matr. No 20a i Maglebrænde med Bygninger herefter tilhøre Edvard Ludvig Ahlburg med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejendom ifølge Skjøde tinglæst 16de Juni 1874. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

p. t. Stubbekjøbing 16 Juni 1886.

Som Sælger. Som Kjøber
Niels Peder Jensen. E. L. Ahlburg.

Til Vitterlighed.
P. Mathisen. H. Munk.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 22 Juni 1886.

Oxenbøll.
(L. S.)