Købekontrakt / Skøde

11 Januar 1887

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


24.

Stempel 9 Kr. 85 Øre.

Kjøbekontrakt.

Jeg underskrevne Tømrer Anders Pedersen Kehling i Maglebrænde sælger og afhænder herved til Møllebygger Carl Christian Torkildsen sammesteds den mig ifølge Mageskifteskjøde læst 10 Juli 1883 tilhørende Ejendom Matr No 4p af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1½ Alb, Glskat 83 Øre paa følgende nærmere Vilkaar :
1. Ejendommen tiltrædes strax af Kjøberen, der overtager samme i den Stand, i hvilken den nu er og forefindes, og i Tilfælde af Ildsvaade oppebærer Assuranceerstatningen imod at sørge for dennes anordningsmæssige Anvendelse. Med Ejendommen følger Bygningeres mur- og nagelfaste Tilbehør - Kakkelovne skulle ikke henregnes herunder - og en indmuret Gryde samt den forhaandenværende Afgrøde af Haven.
2. Kjøbesummen er akkorderet til 1450 Kr, hvilke Et Tusinde Fire Hundrede Femti Kroner berigtiges derved at Kjøberen.
a, betaler kontant ved nærværende Kontrakts Underskrift ........................ 50 Kr.
b, og i 11. Decbr Termin d. A ...................................................................... 400 Kr.
hvorhos han
c, i 11te Decbr. Termin d. A. udsteder en Obligation til mig stor ............ 1000 Kr.
med 1ste Prioritets Panteret i den her afhændede Ejendom. Denne Panteobligation, hvis Paalydende forrentes med 4½ p. Ct. p. A., stipuleres med ½ Aars Opsigelse fra en af Siderne, dog at den fra min Side tidligst skal kunne opsiges til Udbetaling i 11te December Termin 1888.
3. De af Ejendommen fra Dato forfaldende Skatter, Afgifter og andre Byrder udredes af Kjøberen.
Det bemærkes at der af Ejendommen svares aarlig : Præstetiende 2 Fdk Byg, Kirketiende 2 Fdk Byg, Kongetiende x Fdk Byg, og at der paa Ejendommen hviler Andel i den Matr. No 4c m. m. paahvilende aarlige Afgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing stor 6 Skp. Byg. Det samlede Hartkorn, hvoraf denne Afgift udredes, andrager 2 Skp, 1 Fdk 2¾ Alb.
4. I 11te December Termin d. A. meddeler jeg Kjøberen Skjøde paa Ejendommen.
5. Omkostningerne ved Udfærdigelsen af Kjøbekontrakt og Skjøde med Thinglæsning, og Halvprocentafgift udredes af Kjøberen.
6. I Tilfælde af Søgsmaal, Handelen vedrørende, anvendes

Tingdagen den 11 Januar 1887.

den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25 Januar 1828.
For det stemplede Papirs Skyld bemærkes, at Bygafgiften til Stubbekjøbing Præstekald ikke overstiger 1 Skp om Aaret eller efter sidste Kapitalstaxt 1 Kr 26½ Øre aarlig.

# # #

Jeg underskrevne Møllebygger Carl Christian Torkildsen i Maglebrænde indgaar paa de i nærværende Kjøbekontrakt fastsatte Vilkaar, hvilke jeg for mit Vedkommende forpligter mig til skadesløst at opfylde.

p. t. Stubbekjøbing den 11. September 1886.
Som Sælger. Som Kjøber
A. Kehling. Carl Chr. Torkildsen.

Til Vitterlighed
L. Ravnsgaard. J P. Lund.

Modtaget det ovenfor i 2a stipulerede Afdrag paa Kjøbesummen, 50 Kr, er Femti Kroner.
d. u. s. A. Kehling.

Skjøde.

Underskrevne Tømrer Anders Pedersen Kehling gjør herved vitterligt, at ligesom jeg ved foranstaaende Kjøbekontrakt af 11. J September d. A. har solgt og afhændet, saaledes skjøder og overdrager jeg herved til Møllebygger Carl Christian Torkildsen i Maglebrænde Ejendomme Matr. No 4p af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk 1½ Albm Glskat 83 Øre. Og da Kjøberen har berigtiget Kjøbesummen samt lover iøvrigt at overhold de i Kjøbekontrakten fastsatte Vilkaar, saa skal heromhandlede Matr. No 4p i Maglebrænde herefter tilhøre ham som hans lovloge Ejendom.
Med Hensyn til de Ejendommen paahvilende Hæftelser bemærkes, at der af Ejendommen svares aarligt : Præstetiende 2 Fdk Byg, Kirketiende 2 Fdk Byg og i Foerning med Matr. No 4c med flere Matr. No, Kongetiende 1 Skp 3 Fdk Byg, samt at der paa Ejendommen hviler Andel i den Matr. No 4c med flere Matr. No - ialt af Hartkorn 2 Skp 1 Fdk 2¾ Alb,. - paahvilende aarlige Afgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing, stor 6 Skp. Byg.

Til Bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 22. Decbr. 1886.
A. P. Kehling.

Til Vitterlighed om Un ogsaa om rigtig Datering.
L. Ravnsgaard. J. P. Lund.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 11. Januar. 1887.

Madsen
kst. (L. S.)