Købekontrakt / Skøde

21 Juni 1887

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


22.

Stempel Kr 9,62.

Beboelsesret udslettet 18/8 1919 N. 15

Kjøbekontrakt.

Jeg underskrevne Skrædder Jens Hansen af Horreby sælger herved til Lars Jørgensen af Særslev det mig ifølge Skjøde, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Hus M. No 34b i Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn 2¼ Alb, Glskat Kr 0,00. Betingelserne for Handelen ere følgende :
1. Ejendommen staar fra Dato for Kjøberens Regning og Risiko i enhver Henseende, navnlig hæver han i Ildebrandstilfælde Assurancesummen mod at sørge for dennes anordningsmæssige Anvendelse.
2. Kjøberen er vidende om, at Huset er bortlejet til Anders Larsen og Peter Larsen men jeg er pligtig til senest 2¨ Maj d. A. at skaffe Huset ryddeliggjort af Lejerne.
3. Ligeledes er Kjøberen vidende om, at i Henhold til et tidligere Skjøde hviler der paa Ejendommen Aftægt og Beboelsesret for Niels Larsen Lollike og Datter Hanne Nielsen. Førstnævnte er afgaaet ved Døden og Forpligtelserne mod ham altsaa bortfaldne, uden at være udslettede af Pantebogen, hvorimod Kjøberneen indgaar paa Forpligtelserne angaaende Beboelse mod Hanne Nielsen overensstemmende med det tidligere Skjøde.
4. Kjøberen svarer alle Skatter og Afgifter af Ejendommen, som forfalde fra Dato, de kgl. Skatter for April Termin bære me vi med Halvdelen hver.
5. Kjøbesummen andrager 1450 Kr, skriver Fjorten Hundrede Femti Kroner, der betales kontant i 11 Juni Termin d. A. uden Renter til Forfaldstid.
6. Samtidig med Kjøbesummens Berigtigelse i 11 Juni Termin d. A., er jeg pligtig til at udstede Skjøde til Kjøberen, frit for hindrende Retsanmærkninger, og navnlig er jeg pligtig til at bekoste og besørge udslettet den paa Ejendommen hvilende

Tingdagen d 21 Juni 1887.

Prioritetsgjæld og Aftægten til N. L. Lollike.
7. Omkostningerne ved nærværende Handels Berigtigelse bæres af Kjøberen alene, Berigtigelsen af ældre Adkomster paahviler selvfølgelig mig.

#

Jeg underskrevne Lars Jørgensen undgaar som Kjøber paa ovenstaaende Betingelser, hvilke jeg forpligter mig til skadesløst at opfylde.
I Søgsmaalstilfælde, denne Handel betræffende, ere vi Begge underkastede den hurtige Retsforfølgning efter af 25 Januar 1828.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse

Skrevet i Stubbekjøbing d 9¨ April 1887.
Som Sælger. Som Kjøber
J. Hansen Lars Jørgensen.

Til Vitterlighed
Gjern. Vilh. Vallø.

Skjøde.

Overensstemmende med foranstaaende Kontrakt skjøder og afhænder jeg underskrevne Skrædder Jens Hansen af Horreby herved til Lars Jørgensen af Maglebrænde den i Kontrakten ommeldte Ejendom M. No 34b i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 2¼ Alb uden Glskat.
Da Kjøbesummen 1450 Kr, skriver Et Tusinde Fire Hundrede Femti Kroner, er betalt, hvorfor min Underskrift er Kvittering, og da Kjøberen har forpligtet sig til at afgive Beboelse for Hanne Nielsen, saa længe hun lever, saaledes som denne Beboelse er betinget i Skjøde til Lars Christensen, tinglæst 8 April 1879, skal M. No 34b i Maglebrænde herefter tilhøre Lars Jørgensen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejendom ifølge Skjøde, der tinglæses samtidig, og iøvrigt paa de Betingelser der ere specificerede i Kontrakten, hvortil henvises.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse

Skrevet i Stubbekjøbing d 18¨ April 1887.
Skræder J. Hansen Lars Jørgensen.

Til Vitterlighed
Rasmus Davidsen.
H Munk

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 21¨ JUni 1887.

Oxenbøll.
(L. S.)