Købekontrakt / Skøde

19 Juli 1887

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


5.

Stempel 2 Kr.

Kjøbekontrakt.

Jeg underskrevne Skomager Peder Olsen af Maglebrænde, sælger herved til Stenhugger Hans Frederiksen sammesteds et Grundstykke af den mig ifølge Skjøde, dateret 1ste Maj 1871, tinglæst 30' s. M. tilhørende Ejendom 30 i Maglebrænde By og Sogn, af Hartkorn 2¼ Alb., uden særskilt Gammelskat, paa følgende Vilkaar :
1. Jordstykket, der allerede af Kjøberen er taget i Besiddelse, er afpælt af os, er beliggende i min Haves sydøstlige Del og støder mod Vest til Landevejen og mod Syd til Huejer Nielsen Lollikes Skjæl. Arealet, der iøvrigt bliver at udstykke af en Landinspektør, har fra Øst til Vest en Længde af 34 Alen og fra Syd til Nord en Brede af ca. 25 Alen.
2. Kjøbesummen andrager 300 Kroner skriver Tre Hundrede Kroner, der betales kontant i 1 Juni Termin d. A., uden Renter til Forfaldstid.
3. Kjøberen betaler alle Skatter og Afgifter af det Kjøbte, der forfalde fra Dato.
4. Kjøberen betaler samtlige Omkostninger ved nærværende Handels Berigtigelse, deriblandt Udstykning, Skjøde med Tinglæsning samt Udslettelse eller Moderation fra mine tidligere Behæftelser, jeg yder dog hertil et Bidrag stort 14 Kroner.
5. Naar Kjøbesummen er berigtiget og Udstykningen approberet, er jeg pligtig til, at meddele Kjøberen Skjøde frit for hindrende Retsanmærkninger, navnlig det solgte frigjort for mine Prioriteter, medens jeg har gjort Kjøberen bekjendt med, at i mit Skjøde findes bemærket, at Maglebrænde Præstekald, der tidligere ejede Ejendommen, manglede tinglæst Adkomst til Samme.

#

Jeg underskrevne

Tingdagen den 19 Juli 1887.

Stenhugger Hans Frederiksen indgaar herved som Kjøber paa foranstaaende Betingelser.
I Søgsmaalstilfælde ere vi begge underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Forordn. af 25 Januar 1828.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Maglebrænde, men skrevet i Stubbekjøbing den 15 Februar 1887.

Som Sælger. Som Kjøber
Peter Olsen. Hans Frederiksen.

Til Vitterlighed.
Gjern. H. L. Hansen.

Skjøde.

Overensstemmende med foranstaaende Kontrakt skjøder og afhænder jeg underskrevne Skomager Peder Olsen af Maglebrænde herved til Stenhugger Hans Frederiksen sammesteds den i Kontrakten ommeldte Ejendom, der nu i Henhold til Indenrigsministeriets Udstykningsapprobation af X April 1887 under Matr. No 30b af Maglebrænde By og Sogn er ansat til Hartkorn 0¾ Alb., uden Gammelskat. Ifølge Udstykningstilladelsen bemærkes, at Parcellens Præstetiende svares med 0¼ Fdk. Byg aarlig.
Kjøbesummen 300 Kr. skriver Tre Hundrede Korner er Dags Dato betalt kontant, hvorfor min Underskrift er Kvittering, Matr. No 30b i Maglebrænde skal derfor herefter tilhøre Hans Frederiksen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejendom ifølge Skjøde, tinglæst 30' Maj 1871, og med de Hæftelser samt paa de Betingelser, der ere specificerede i Kontrakten, hvortil henvises.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 13¨ Juni 1887.
Peder Olsen. Hans Frederiksen.

Til Vitterlighed.
J. Petersen. H. Munk.

Foranstaaende Skjøde paategnes herved til Tinglæsning i Henhold til Indenrigsministeriets Skrivelse af 30 April d. A.

Lolland-Falsters Stiftamt den 22´ Juni 1887.
Bardenfleth.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 19de Juli 1887.

Oxenbøll.
(L. S.)