Købekontrakt / Skøde

26 Juni 1894

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


42.

Stempel Kr 13,55

Købecontrakt.

Jeg underskrevne Møllebygger Carl Christian Torkildsen i Maglebrænde sælger og afhænder herved til nærmere Overdragelse ved Skøde - til Træskomager Hans Peter Hansen sammesteds den mig ifølge tinglæst Skøde tilhørende Ejendom Matr No 4p af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartk. 2½ Alb, Glskat 45 Øre, paa følgende nærmere Vilkaar :
1, Køberen tiltræder Ejendommen den 1ste Maj d. A. men den staar fra Dato for hans Regning og Risiko, hvorfor han i Tilfælde af at der skulde overgaa Bygningerne nogen Ildsvaade oppebærer Assuranceerstatningen imod at sørge for sammes anordningsmæssige Anvendelse. Med Bygningerne følge disses mur- og nagelfaste Tilbehør, 4 Kakkelovne, 1 Komfur, 1 indmuret Gryde, fast Inventarium i Køkken, Spisekammer, Kælder og Vaskerhus, samt et Sengested.
Jeg forbeholder mig at bo i Ejendommen indtil 10de Maj d. A.
2, Købesummen er fastsat til 2130 Kr. - To Tusinde Et Hundrede og Treti Kroner, der berigtiges ved at Køberen
- a, udbetaler mig i 11te Juni Termin d. A. kontant ....................................... 1180 Kr.
- b, overtager eller indfrier den i Ejendommen indestaaende
- Prioritet til Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn, stor til Rest .......... 950 Kr.
- med Renter - højere end 4 Procent p. a. - af bemeldte 950 Kr. fra 11te
- Juni d. A. til Betaling sker. Det bemærkes at denne Prioritet
- oprindelig er 1000 Kr., stor og at Afdragene ikke ere aflæste.
3, Skatter og Afgifter m. v. Ejendommen paahvilende Byrder udredes af Køberen forsaavidt de forfalde efter Udgangen af Juni Maaned d. A.
4, I 11te Juni Termin d A. meddelerer jeg, samtidig ,ed at den mig ifølge Post 2a tilkommende Del af Købesummen udbetales mig, Køberen Skøde paa Ejendommen, i hvilket jeg hjemler ham denne overensstemmende med de i nærværende Købekontrakt angivne Salgsvilkaar og iøvrigt med de samme Rettigheder, Byrder og Forpligtelser, hvormed jed hidindtil har ejet den, i Hvilken Henseende bemærkes, at der paahviler Matr No 4p Præstetiende 1 Fdk Byg om Aaret og til Fordel for Matr No 4v og 4s i Maglebrænde Brønd- og Vejservitut i Henholdt til Deklaration, læst 9de Januar 1894, at der af 4p, 4r og 4s i Maglebrænde tilsammen af Hartk. 1 Fdk 1½ Alb. svares Kirketiende 2 Fdk Byg

Tingdagen den 26 Juni 1894.

aarlig, at der paahviler Matr No 4p Kongetiende og at der paa samme Ejednom hviler Andel i den Matr No 4v, 4p og 4c i Maglebrænde m. m. af samlet Hartk. 2 Skp 1 Fdk 2¾ Alb. paahvilende aarlige Afgift til Sognepræsten 6 Skp Byg, hvilken Afgift for den herafhændede Ejendoms Vedkommende antagelig ikke overstiger ½ Skp om Aaret.
5, Omkostningerne ved Købekontraktens og Skødets Udstedelse og Tinglæsning bæres af Køberen. Jeg frigør Ejendommen for Pantegælden til Stubbekjøbing Sparekasse og betaler endvidere Gebyret for Aflæsningen af Peioriteten til Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn ved dennes Indfrielse af Køberen.
6, I Tilfælde af Søgsmaal, Handelen vedrørende anvendes den hurtige Retsforfølgning efter Frd af 25 Januar 1828.
For det stemplede Papirs Skyld ansættes Værdien af den faste Ejendom til 2000 Kr. og af Løsøret til 130 Kr., hvorhos bemærkes, at Bygafgiften til Sognepræsten andrager efter sidste Aars Kapitalstaxt (9 Kr. 95 Øre pr. Td. Byg) kapitaliseret 15 Kr. 50 Øre.

# #

Jeg underskrevne Træskomager Hans Peter Hansen indgaar paa nærværende Købekontrakt.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing d 10de April 1894
C. Chr. Torkildsen H. P. Hansen

Til Vitterlighed
L Ravnsgaard R. P. H. Stæhr.
Skøde.

I Medfør af foranstaaende Købekontrakt skøder og overdrager jeg underskrevne Carl Christian Torkildsen herved til Træskomager Hans Peder Hansen i Maglebrænde Ejendommen Matr No 4p af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartk 2½ Alb, Glskat 45 Øre. Og da Køberen har betalt den mig tilkommende Del af Købesummen og lovet iøvrigt at opfylde Betingelserne for Handelen saa skal bemeldte Matr No 4p m. m. herefter tilhøre ham overensstemmende ned de i Kontrakten fastsatte Vilkaar og iøvrigt med de samme Rettigheder, Byrder og Forpligtelser, hvormed jeg hidindtil har ejet samme. Angaaende Hæftelserne henvises til Købekontraktens Post 2a og 4 med Tilføjende, at Kirketienden udgør 1 Fdk Byg.

Til Bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse

p. t. Stubbekjøbing den 20de Juni 1894.
C. Chr Torkildesen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
L Ravnsgaard Joh Rasmussen
Læst inden Stb. Herreds Ret d 26 Juni 1894 ~ Skatteattest forevist.

P. M. Anker (LS).