Konkursbo

4 Februar 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

1886 d. 4 Febr. Eftermiddag Kl. 2 blev Stubbekjøbing Herreds Skifteret sat paa Raadhuus og i den ordinære Skifteforvalters Fraværelse administreret af Cand. jur. Madsen i Henhold til Stiftamtets Konstitution af 29 Septbr. f. A., hvor da i Overværelse af nedennævnte Vidner passerede Følgende:
Dommeren fremlagde sin Konstitution saalydende:

I Retten fremlagdes en Dags Dato modtagen men den 24 f. M. dateret Skrivelse, hvori fhv. Gaardejer Rasmus Davidsen Staal af Maglebrænde begjærer sit Bo taget under Konkursbehandling. Den ommeldte Skrivelse, der tillige indeholder en Opgjørelse over Boets Aktiver og Passiver, samt en Fortegnelse over Fordringshaverne, indlemmes saalydende:
Grd. R. D. Staal mødte og vedkjendte sig den fremlagte Skrivelse og fastholdt den deri fremsatte Begjæring. Paa Anledning oplyste han, at der er af en Kreditor gjort Udlæg i de som Aktiver afførte Løsøregjenstande for et Beløb af ca. 70 Kr. og da det saaledes maa anses for tvivlsomt om der vil være tilstrækkeligt til Dækning af Omkostningerne med Skiftebehandlingen, var han bemyndiget til, saafremt Skifteforvalteren maatte fordre saadant, at deponere et Beløb af 50 Kr. som Forskud paa Skifteomkostningerne.
Dette Depositum var ham ydet af en af Kreditorerne nemlig Grd. Jørgen Christiansen i Maglebrænde.
Idet Skifteretten modtog det ommeldte Depositum blev derefter i Medfør af Konkurslovens §40 eragtet.
Fhv. Gaardejer i Maglebrænde Rasmus Davidsen Staals Bo vil være at tage under Konkursbehandling.
Staal Oplyste, at hans Ejendele er beroende paa den af ham tidligere ejede Gaard i Maglebrænde, hvor han endnu har Bopæl.

Oplæst og underskrevet.
RDStaal

Boet udsat
Retten hævet
TMMadsen kst

Vidner
Magnus Huus
Vald. Haurum.