Mageskifte

10 Juli 1883

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


20.

Stempel 8 Kroner.
Mageskiftekontrakt.

Jeg underskrevne Tømrer Anders Pedersen Kehling af Maglebrænde skjøder og mageskifter herved i Henhold til Mageskiftekontrakt, dateret 27de Februar 1883, til Rasmus Nielsen den mig ifølge Skjøde, tinglæst 28 Januar 1873, tilhørende Ejendom Matr. No 38 af Vejringe By, Aastrup Sogn med Bygninger og

Tingdagen den 10 Juli 1883.

Tilliggende af Hartkorn 1¼ Alb., Gammelskat 4 Øre tilligemed Ejendommens fra samme uadskillelige Konge og Kirketiende. Kjøberen er bekjendt med, at den Bjerringske Familie er forbeholdt Begravelsesplads paa Aastrup Kirkegaard, at Adkomstdokumenter forinden Tinglæsningen skulle forevises paa Corselitze Godskontor, og at Ejendommens Præstetienden svares med ½ Fdk. Byg aarlig.
For Ejendommens Værdi, der er ansat til 1200 Kr. skriver Et Tusinde To Hundrede Kroner er jeg fyldestgjort derved, at Rasmus Nielsen Dags Dato har meddelt mig Mageksifteskjøde paa Matr. No 4p. af Maglebrænde af Værdi 1409 Kr. Byttesummen 209 Kroner har jeg berigtiget. ~ Som Følge heraf skal Matr. No 38 i Vejringe med Bygninger, Konge og Kirketiende herefter tilhøre Rasmus Nielsen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejendom i Følge formeldte min Adkomst.

Til Bekræftelse med min Underskrifter i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 5te Juli 1883.
Anders Pedersen Kehling.

Til Vitterlighed.
M. Lindholm H. Munk.

Forevist paa Corselitze Godskontor den 6 Juli 1883.

Modstaaende Skjøde Mageskifte Mageskiftekjøde er læst samtidig hermed under No 19.

Oxenbøll.
(L.S.)