Mageskifte

22 Februar 1887

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 2.

Stempel 7 Kr. 15 Øre

Mageskifteskjøde.

Da fhv. Parcellist, Tømrer Carl Frederik Nielsen har berigtiget Resten af den ham paahvilende Skyld til Udligning af Byttesummen ved den i vedhæftede Afskrift omhandlede Mageskiftehansen, som saaledes er opfyldt fra hans Side, ogsaa ved samtidigt Skjøde paa Matr. No 1p i Ønslev - saa mageskifter og skjøder jeg Rasmus Pedersen herved til

Tingdagen den 22. Februar 1887.

bemeldte Carl Frederik Nielsen Ejndommen Matr. No 4i i Maglebrænde By og Skogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Skp ¼ Alb, Glskat 2 Kr 43 Øre m. v. i Henhold til Mageskiftekontrakten og med de Rettigheder og Byrder, hvormed jeg har ejet den, i hvilken Henseende henvises til Afskriftens Post 1.
Dette Skjøde stemples efter den faste Ejendoms Værdi 1056 Kr og efter Løsørets Værdi 344 Kr til 7 Kr 15 Øre.

Skrevet i Nykjøbing p. F. den 21. Februar 1887.
R. Pedersen.

Til Vitterlighed
Kriebel. S. Petersen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 22de Februar 1887 og protokolleret tilligemed Afskriften.

Kirketienden og Præstetienden er konstateret og udredes med H henholdsvis 1 Skp Byg og 3¼ Fdk Byg. Den originale Mageskiftekontrakt med paategnet Skjøde paa Matr. No 1p i Ønslev forevist.
P. Th. Madsen
cst (L. S.)

Afskrift

Stempel 28 Kr 15 Øre.

Mageskiftekontrakt.

Underskrevne Parcellist Carl Frederik Nielsen i Ønslev mageskifter og overdrager herved til Tømrer Rasmus Pedersen i Maglebrænde den mig tilhørende Ejendom Matr. No 1p i Ønslev By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 4 Skp 2 Fdk 1½ Alb. Glskat 8 Kr, Bygningernes mur- og nagelfaste Ting og Tilbehør, derunder 1 Kakkelovn, endvidere 1 Ko, 1 Faar, ½ Td Byg, ½ Fd. Blandingssæd, Halm, Gjødning og Stængetræer.
Jeg Rasmus Pedersen overdrager og mageskifter herved til Karl Frederik Nielsen som Vederlag mod Matr. No fornævnte Ejendom den mig tilhørende Ejendom Matr. No 4i i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Skp ¼ Alb Glskat 2 Kr 43 Øre, Bygningernes mur- og nagelfaste Ting og Tilbehør, derunder 1 Kakkelovn, endvidere 1 Ged, Stængetræer, Gjødning og Halm med Undtagelse af Langhalm, som jeg forbeholder mig mod at levere C. F. Nielsen 2 Gjødningslæs, hvilke denne selv skal lade hente i Stubbekjøbing.
Mageskiftet sker paa følgende Vilkaar :
1. Ejendommene overdrages med de Rettigheder, Byrder og Forpligtelser, hvormed de tidligere have tilhørt de respektive Ejendom Ejere i hvilken Henseende bemærkes : med Hensyn til Matr. No 1p i Ønslev

Tingdagen den 22. Februar 1887.

at den paahviler den aarlig Afgift til Præstekaldet 8 Tdr 2½ Fdk Byg, der efter sidste Kapitalstaxt 10 Kr 22 Øre andrager 81 Kr 76 Øre, kapitaliseret 2044 Kr, og at der foruden Vej for Matr. No 1h og 1i langs det sydlige Skjel paahviler den sydlige Servitut om Vej for Matr. No 1k langs det vestlige Skjel paa 3 Alens Brede, med Hensyn til Matr. No 4i i Maglebrænde : at der paahviler den Præste- Kirke og Kirkeongetiende med Hensyn til begge Ejendomme, at de respektive Præstekald som tidligere have ejet dem, ikke have tinglæst Adkomst paa dem.
2. Ejendommene tiltrædes af de nye Ejere inden 3 Uger fra Dato men staa allerede fra nu af for deres Regning, saaledes at i Ildsvaadetilfælde oppebæres den nye Ejer Brandsikringssummen mod at sørge for dens lovlige Anvendelse.
3. Skatter svarer hver af os af den Ejendom, han faar fra og med 1. Januar 1887. Afgiften til Ønslev Præstekald for 1886, som forfalde Februar 1887 betaler jeg Carl F. Nielsen, men fremtidig svares den af mig Rasmus Pedersen.
4. Den faste Ejendom Matr. No 1p i Ønslev tilligemed det medfulgte Løsøre sættes under Hensyn til Afgiftsbyrder til en Værdi af .................................................................... 2500 Kr
og Ejendommen Matr. No 4i i Maglebrænde
til en Værdi af, Løsøret indbefattet ........................................................................... 1400 -
- _________
- saa at Byttesummen andrager 1100 Kr
hvilken Rasmus Pedersen berigtiger ved at over-
og fra 11¨ ds. forrente eller indfri de paa Ej-
endommen i Ønslev hvilende Prioriteter, nemlig
til Stiftets offentlige Midler ................................................................. Kr 858,35
¨ Jørgen Boes Enke i Brarup á 5% p. a. ................................................ ¨ 300,00
¨ Rasmus Rasmussen paa Lundbygaard á 5% p. a. .............................. ¨ 300,00
- _________
- Kr 1458,35
Idag har jeg Carl F. Nielsen betalt Rasmus Pedersen ... Kr 150,00
og jeg skal inden 1 Maaned fra Dato betale ham ............ ¨ 208,35
- _________
- ialt Kr 358,35
- _________
- ialt 1100 Kr
5. Omkostningerne ved Handelen og dens Berigtigelse betaler enhver af os for den Ejendom, han faar.
6. Naar Carl F. Nielsen har berigtiget Restudbetalingen til mig Rasmus Pedersen, udsteder vi til hinanden Mageskifteskjøder paa Ejendommene fri for andre Behæftelser end ovenfor nævnt.
Med hensyn til stemplet Papir bemærkes, at den største
Ejendoms Værdi er ................................................................................................... 2500 Kr
hvortil Afgiftens Kapitalværdi .................................................................................. 2044 -
- _________
- 4544 Kr

Tingdagen den 22. Februar 1887.

hvoraf 347 Kr regnes for Løsøre; Resten for Matr. No 1p i Ønslev.
Den E anden Ejendoms Løsøre regnes lig med Løsøret ved denne Ejendom.

Skrevet i Nykjøbing p. F. den 27. December 1886.
Carl Frederik Nielsen. R. Pedersen.

Til Vitterlighed :
Kriebel L. Hansen.

Af Carl F. Nielsen er mig foruden ovennævnte 150 Kr endvidere betalt mig idag 30 Kr.
d. u. s. R. Pedersen.

Afskriftens Rigtighed bekræftes
Nykjøbing p F. den 28. December 1886.

Kriebel.