Mageskifte

15 November 1887

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


8.

Stempel 05 Øre

Mageskifteskjøde.

Jeg underskrevne Musikus Johan Peter Panthon af Magle- skjøder og mageskifter herved til Husmand Hans Christian Frederiksen sammesteds den nordlige Halvdel af den mig ifølge Skjøde tinglæst 13d Marts 1883 tilhørende Ejendom Matr. No 23b af Maglebrænde By og Sogn, hvilken Handel Halvdel nu i Henhold til Indenrigsministeriets Udstykningsapprobation af 16 Juli 1887 under Matr. No 23b er ansat til Hartkorn 0¼ Alb. Gammelskat 4 Øre. Ifølge Udstykningstilladelsen har den det samlede Matr. No 23b paahvilende Præstetiende af 0¼ Fdk. Byg aarlig ikke kunnet fordeles. Kjøberen er bekjendt med, at der paa det samlede Matr. No 23 hviler aarlig Græsningsafgift 4 Kr., der dog ikke vedkommer den solgte Parcel, da den udredes af Jordlodden Matr. No 23a, og at Ejendommen ikke maa afhændes til fremmede eller ubekjendte uden Godsadministrationens Samtykke.
For Ejendommens Værdi, der ansættes til 100 Kr. skriver Et Hundrede Kroner, er jeg fyldestgjort derved, at Kjøberen Dags Dato har meddelt mig Mageskifteskjøde paa Matr. Nr. 21d ibid, der ligeledes er ansat til en Værdi af 100 Kr., og Matr. nr. Matr. Nr. 23b i Maglebrænde skal derfor her efter tilhøre Hans Christian Frederiksen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejednom ifølge formeldte min Adkomst og iøvrigt paa de Betingelser, der anmeldes i den nedenfor i Gjenpart anførte Deklaration af 12 Februar 1887, hvortil henvises.

Skrevet i Stubbekjøbing d. 13 October 1887.
H. P. Frederiksen. J. P. Panthon.

Til Vitterlighed.
P. Mathiesen. H. Munk.

Tingdagen d: 15 November 1887.

Gjenpart
Stempel 2 Kr:

Deklaration.

Vi underskreve Hans Christian Frederiksen og Johan Peter Panthon begge af Maglebrænde ..... vide Pag: 1131 ..... fri for hindrende Retsanmærkninger

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing d. 12t Februar 1887.
J. P. Panthon. H. C. Frederiksen.

Til Vitterlighed.
G. Gjern. H. Munk.

Gjenpartens Rigtighed bekræfter
H. Munk.
By- og Herredsfuldmægtig

Foranstaaende Skjøde paategnes herved til Tinglæsning.
Lolland-Falsters Stiftamt d. 22 October 1887.
Bardenfleth

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d. 15 November 1887

Modstaaende Mageskifteskjøde læst samtidig hermed under Nr. 7.

Madsen
kst.