Panteobligation

1 Januar 1858

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Udslettet 8 Martii 1859 efter Creditors Qvittering af 5 s. M.
Otenboll

Første Klasse
No 8 FrIV 1857 4 r 64 s

Panteobligation

Jeg underskrevne Anders Nielsen Troelsen i Maglebrænde erkjender herved at have modtaget tillaans af Fuldmægtig Wilcken i Nykjøbing den Summa
# 700 rdl
ere Syv Hundrede Rigsdaler, som jeg forpligter mig til at tilbagebetale med ½ Aars Varsel fra en af Siderne, og at forrentes til hvert Aars 11 Juni og 11 December Terminer med 4 proC pro Anno til hvilken en af Terminerne og Capitalen betales. Naar Renterne ei i rette Tid bliver erlagt, det herefter stillede Pant ikke forsvarligen vedligeholdes eller det paadrages nogen Restance af kKongelige Skatter og Afgifter er denne mig betroede Capital strax og uden Opsigelse forfalden og i Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig den ved Forord: 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Rettergang.
Til Sikkerhed forbemeldte Capital med Renter og alle Omkostninger giver jeg herved min Creditor Prioritet og Panterettighed næstefter hvad jeg til Dato skjylder i den mig udflyttede fra Maglebrænde By tilhørende Eiendom nemlig Parcellen nyt Matr No 14a i Maglebrænde af Glskat 27 r 36 s af Hartkr 3-4-2-¼ Alb. med Andeel i Tørveengen No 37a som ved Udstykning er tillagt Eiendommen No 37c med Glskat under No 14a og Hartkorn 3 Fkr 3¾ Alb. samt Andeel i Sognets Kirke- og Kirketiende og Eiendommens Kongetiende med Bygninger, Jorde og Alt hvad der retteligen tilhører samme efter min Adkomstbaarn og som Alt skal være min Creditor et betryggende Pant indtil han i alle Maader er skadesløs.
Til Bekræftelse med min Underskrift i tvende Vidners Overværelse.

Skrevet i Nykjøbing den 27 December 1857.

Til Vitterlighed om Underskrivter og om Obligationens Vedtagelse.

Lars Pedersen Smed Hans Christian Rasmussens
Gmd i N. Vedby Indsidder i Maglebrænde

Anders Nielsen Troelsen

Det bemærkes, at paa Pantet som er bortforpagtet til 1´ April 1854, paahæfter foruden Andeel i Stangerup Gods og Sognets Konge og Kirketiende Capitaler og Refusioner, aarlig Undertægt til Ras. Ands. Troelsen og Kones Underholdning for 2 af deres Børn, samt Udligning af Cinaturer m. v. til deres Børn, saa og efter Gjeldsbevis ere 2783 r og har R. A. Troelsen og Hustru for deres Levetid No 37c til Brug.