Panteobligation

27 Juni 1858

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Udslettet 3/10 1893 No 9.

Første Klasse
No 2 FrIV 1858 64 s

Panteobligation

Jeg Underskrevne Huusmand Lars Christian Hansen i Truelstrup tilstaaer herved af Huusmand Hans Jørgen Rasmussen i Maglebrænde at have modtaget tillaans dem Sum
# 100 rdl
siger Et Hundrede Rigsdaler Rigsmønt, som jeg ei alene forbinder mig til skadesløs i enhver henseende at tilbagebetale efter ½ Aars forudgaaende lovlig Opsigelse fra en af Siderne til hvilken som helst af de lovbestemte Terminer 11 Juni og 11 Decbr maa imidlertid at forrente aarlig med 4 proC i hvilken Rente erlægge i begge ovennævnte Terminer hvergang med Halvdelen.
Til Sikkerhed for Capital Rente og fuldkommen Skadesløsholdelse maa Creditor 1´ Prioritets og Panteret i den mig, i det jeg ifølge tinglæst Vielsesattest er gift med Kirsten Simonsdatter Enke efter afdøde Niels Anders i Truelstrup tilhørende Pant af Gaardspladsen Matr No 4B i Truelstrup hvorpaa ovennævnte Kirsten Simonsdatter har Skjøde, udstædt 27 Febr 1855 og tinglæst 8 Marts s. a, nemlig Matr No 4B, No 1 efter Indenrigsministeriets Refusion ansat til Hartkorn 2 Fkr ¾ Alb og Glskat 34 s, med det paa samme værende Huus. Udebliver Renten 14 Dage over rette forfaldstid er Capitalen uden videre Opsigelse strax forfalden til Udbetaling, i øvrigt underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde den ved Frd 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.

Det til Bekræftelse har jeg i 2de med undertegnede Vidners Overværelse egenhændigen underskrivt denne min Panteobligation, som tinglæst paa min Bekostning.

Truelstrup den 27 Juni 1858.

Som Vidner

Niels Christian Pedersen Niels Christensen

Lars Christian Hansen m.f.p.