Panteobligation

29 Juli 1858

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Udslettet den 21 Juni 1859 efter Creditors Qvittering af 13 s. M.
Heise

Første Klasse
No 7 FrIV 1858 4 rd

Panteobligation.

Underskrevne Parcellist Hans Jørgen Jensen af Maglerbrænde tilstaaer herved at være skyldig til min Broder Hemming Jensen den Summa
# 600 rdl
skriver Sex Hundrede Rigsdaler Rigsmønt som med ½ Aars forudgaaende Varsel fra en af Siderne kunne løskyndiges til Udbetaling i en af de tvende aarlige Terminer og imidlertid fra 11 Juni d a forrentes med 4 proC pro Anno.
Dersom Renterne ikke i rette Tid bliver erlagte er Capitalen forfaldet til Betaling strax og underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde den ved Fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.

Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Capital Renter og mulige Omkostninger pantsætter jeg herved den mig D. D. tilskjødede Parcel Matr. No 13 af Maglebrænde By af Hartkorn 1-2-3-¾ Alb. saaledes og med de samme Rettigheder hvormed jeg hver eier den. I Eiendommen er forud behæftet Andeel i Stangerup Godses solidariske Behæftelse til Stangerup Hospital 4000 rd og Refusioner til forskjellige og Undertægt til Eieren af Matr No 9c i Maglebrænde saalænge Bodil Rasmusdatter lever.

Til Bekræftelse ved min Underskrift i Vidners Overværelse.

p t Stubbekjøbing d 26 Juli 1858.

Til Vitterlighed

H Knudsen H Sørensen

Hans Jørgen Jensen