Panteobligation

19 August 1858

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Udslettet 7 Januar 1868.

Første Klasse
No 6 FrIV 1858 3 rd 32 s

Panteobligation.

Underskrevne Parcellist Hans Sørensen af Maglebrænde, tilstaaer herved at have modtaget til Laans af Hr Forpagter L v Harten paa Skjørringegaard den Summa
# 500 rdl
skriver Fem Hundrede Rigsdaler RM som ved ½ Aars forudgaaende Varsel fra en af Siderne kunne løskyndiges til Udbetaling i en af de 2de aarlige Terminer og imidlertid fra 11 Juni Termin d a forrentes med 4% p. a. i bemeldte Terminer.
Dersom Renterne ikke i rette Tid bliver erlagte er Capitalen forfalden til Betaling strax uden Opsigelse og underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde den ved Fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling Capital Renter og mulige Omkostninger pantsætter jeg herved den mig ifølge Skjøde af 28 Marts 1841 tilhørende Parcel Matr No 13B af Maglebrænde af Hartkorn 5 Skpr 1 Fkr 2½ Albm samt Andeel i Sognets Kirke og Kirketiende de paa Parcellen værende Bygninger og øvrigt dens rette Tilliggende og Tilhørende saaledes som denne Eiendom ved bemeldte Adkomstdocument er mig hjemlet, endvidere pantsætter jeg Parcellens Andeel i Maglebrænde Sogns Kongetiende. I den pantsatte Eiendom er forud prioriteret 300 rd til Stangerup Hospital og i Stangerup Gods hvorunder Eiendommen hører, er perpetueret 4000 rd og forskjellige Refusioner. I Maglebrænde Sogns Kongetiende er behæftet til Statskassen 650 rdl og forskjellige Refusioner til Nykjøbing Cathedralskole.

Til Bekræftelse ved min Underskrift i 2 Vidners Overværelse.

p t. Nykjøbing den 19 August 1858.

Til Vitterlighed

Müller Bøggild

Hans Sørensen