Panteobligation

8 Februar 1859

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Aflæst d 8 Januar 1861.

Første Klasse
No 5 FrIV 1859 2 r 64 s

Panteobligation.

Underskrevne Niesl Rasmussen Lollike af Maglebrænde tilstaaer herved at have modtaget tillaans af Hmd: Lars Andersen Væver af Sortsøe den Summa
# 400 rd
Fire Hundrede Rigsdaler Rigsmønt som jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale det Aars 11 Juni eller 11 December Termin som med ½ Aars Varsel fra en af Siderne lovlig bliver opsagt og forrenter jeg nævnte Beløb saalænge det hos mig indestaaer med 4 proC pro anno, der erlægges i hver af de nævnte halvaarlige Termine paa Creditors Bopæl.
Til ydermere Betryggelse for Capital, Renter og skadesløs Omkostninger pantsætter jeg herved med 3´ Prioritet næstefter ialt 950 rd, der skyldes til Gaardmand Rasmus Larsen af Nørre Tastrup den mig tilhørende Gaard i Maglebrænde By der under Matrikel No 11 og 37A er ansat til nyt Hartkorn 6 Td 1½ Alb. gl do 6-3-3-¾ Alb. sammes Bygninger disses Assurancesum, Besætning, Ind- og Udbo og hvad jeg iøvrigt eier og eiendes vorder.
Skulde jeg udeblive med Renter over forfaldstid eller forringe Pantet er Capitalen strax forfalden til betaling og underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde den ved Fr af 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.
I Stangerup Gods hvorunder Eiedommen henhører er perpetueret til Kongens Kasse og Stangerup Hospital 24.366 rd 83½ s. Sølv.

Maglebrænde pr Stubbekjøbing den 3 Februar 1859.

Til Vitterlighed
G Skjern Christensen
Niels Rasmussen Lollike

Det bemærkes

den 8 Februar 1859

at paa indbemeldte Eiendom Hæfte og Andeel i de Stangerup Gods hvorunder den hører paahvilende Refusioner.