Skøde

15 Februar 1859

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Udslettet 20 Septbr 1859 efter Creditors Qvittering af 13 s M
Heise

Første Klasse
No 4 FrIV 1859 2 rd

Panteobligation


Undertegnede Christian Peder Jensen tilstaaer herved og vitterliggør at være skyldig til Gaardmand Rasmus Christensen i Lundby
# 250 rdl
siger To Hundrede og Halvtredsindstyve Rigsdaler Rigsmønt som jeg herved forbinder mig til at tilbagebetale efter ½ Aars foregaaende Opsigelse og saalænge Capitalen hos mig indestaaer at forrente samme med 4 proC pro anno der erlægges med Halvdelen i hver af de ordinaire Terminer inden den 18´ i Terminsmaanederne til hvilken Tid ogsaa Capitalen bliver at løskyndige og erlægge.
Skulde Renter udeblive over forfaldstiden er hele Capitalen med alt deraf Dependerende strax uden videre Opsigelse forfalden til Udbetaling om Creditor maatte fordre det.
Til Sikkerhed for skødesløs Betaling af Capital Renter og Omkostninger giver jeg herved Prioritet og Panterettighed næstefter 200 rd i det mig efter Skjøde af 15 Januar sidste, der tinglæses samtidig med denne Obligation tilhørende Huus, samt dertil liggende østlige Halvdeel af Parcellen matr No 4c af Maglebrænde af Hartkorn 2 Skpr 1 Fkr 2¾ Alb. Af Parcellen der eies Fælledskab med Niels Larsen udredes aarlig 6 Skpr Byg og Enken Ane Madsdatter forbeholdes uindskrænket Benyttelse af en Stue i Huset.
Det bemærkes at da sum 200 rd skyldes af Niels Larsen saa skal min Creditor saasnart disse ere betalte hvilket skeer i 11 Juni Termin d. a. fra den Tid nyde 1´ Prioritet i min Deel af Eiendom saaledes saa samme hjemles ved det nævnte Skjøde næstefter foranførte Afgift og Beboelsesret.
Skulde de 200 rd ikke senest til 30 Juni førstkommende være udslettede af Panteprotocollen er Capitalen efter denne Obligation forfalden til

den 15 Februar 1859

Udbetaling uden Opsigelse.
I Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig den hurtige Retsforfælgning efter Fr 25 Januar 1828.

Til Bekræftelse ved min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde p t. Nykjøbing den 29 Januar 1859.

Til Vitterlighed

N E Leiser Auntzen

Christian Peter Jensen