Panteobligation

17 Maj 1859

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Thingdagen den 17 Mai 1859

1' Klasse
No 13 FrIV 1859 8 Rdl

Panteobligation


Udslettet 8 Novbr 1881 No 3.

Jeg underskrevne Jens Pedersen, Gaardmand i Maglebrænde tilstaaer herved at have modtaget tillaans af Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn den Sum 1200 rd skriver Et Tusind, To Hundrede Rdl R. M., hvilken Kapital jeg forpligter mig og mine Arvinger, een for alle og alle for en, til efter 3 Maaneders Opsigelse fra een af Siderne, skadesløs at tilbagebetale paa Sparekassens Contoir en af de sædvanlige Contoirdage til en 11' Juni eller 11' December Termin.
Saalænge Capitalen hos mig indestaaer svarer jeg ifølge mig meddelt Bevilling dateret 25 Marts 1859 deraf i aarlig Rente 5 prCr, der erlægegs med Halvdelen i hver af de ovennævnte Terminer inden den 18' i Terminsmaaneden og hvilke jeg udeblive med Rentens Eerlæggelse mere end 14 Dage efter denne Dato skal den hele Kapital strax til Betaling være forfalden.
Til ydermere Sikkerhed for skadesløs Betaling af denne Kapital med paaløbende Renter og alle i Tilfælde af Søgsmaal paagaaende Omkostninger, giver jeg herved bemeldte Sparekasse første Panteret i den mig ifølge Skjøde af 5 Marts 1859 tilhørende Eiendomsgaard M No 14a i Maglebrænde By og Sogn paa Falster med alt sit Tilliggende og Tilhørende der staaer for Hartkorn 3 Td. 4 Skpr 2 Fk ¼ alb, gammelskkat 27 r 31 s samt i Gaardens samtlige Bygninger og dens Forsikkringshuus samt Besætning og Inventarium.
I Tilfælde af Søgsmaal underkaster jeg mig den ved Fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning, og er pligtig at møde hos Stubbekjøbing Forligskreds og Bythingsret med Varsel som for Indenbyesboende.

Stubbekjøbing d 6 Mai 1859.

Til Vitterlighed

Fossines Vaast

Jens Pedersen

den 17 Mai 1859

Det bemærkes at fra bemeldte Eiendom hvortil hører dens Konge og Kirketiende ifølge Debitors paaberaabte Skjøde, fæste a, Andeel i de Stangerup Gods, hvorunder den hører, paahvilende Refusioner, samt solidarisk forpligtelse for 7317 r 38½ s, som Statskassen har indestaaende i forskjellige Eiendomme af Stangerup Gods, og hvoraf nedenævnte Gaards specielle Andeel er 55 r 3 s, saa ej til Stangerup Hospital 41 r 78 s, b, Andeel i de paa Sognets Kongetiende hvilende Refusioner og Kongelig Capital 650 r, c, Andeel i den Sognets Kirketiende paahvilende Kongelig Capital 850 r med som antages indfriet men er ikke af Pantebogen udslettet, d, Undertægt, Beboelse ig Begravelse for Rasmus Andersen Troelsen og Kone, samt Udlevering af 6 Køer til deres børn og bryllup f. Datteren Hanne Lisbeth med Panteret efter forannævnte Hæftelser og en Prioritetsgjæld af 1975 r som er indfriet og af Pantebogen udslettet og d, efter Pantebrev thinglæst 15 Mai 1851 til Rasmus Andersen Troelsens Børn Peder, Hans og Hanne Lisbeth 300 r med Panteret efter forreside Hæftelser og en Prioritetsgjæld af 900 r.

Bevilling vedhæftet.