Panteobligation

5 Juli 1859

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


1' Klasse
No 5 FrIV 1859 2 rd 64 s

Panteobligation


Undertegnede Niels Nielsen i Maglebrænde tilstaaer herved at have modtaget tillaans af Hans Ottesen Smed i Horbeløv 400 R rigsmønt jeg herved tilforpligter mig skadesløs at tilbagebetale i den 11' Juni eller 11' December Termin, hvortil de med et halvt Aars Varsel fra een af Siderne lovligt opsagt Varsel og indtil betaling er skeet at forrente med 4 proC pro anno som erlægges med Halvdelen i enhver af ovennævnte Termine, men skulde Renten ikke prompte blive erlagt, nedennævnte Pant ikke holdes i god Stand og fri for Restance af Skatter og Afgifter, da er Capitalen strax og uden Opsigelse forfalden til Betaling, og i Søgsmaalstilfælde for min Gjæld efter denne Obligation næstefter jeg mig den ved Forordningen af 25 Januar 1825 hjemlede hurtige Retsforfølgning.
Til, Sikkerhed for skadesløs Betaling af indbemeldte Capital med Renter og Omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet og Panteret efter aarlig Afgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing af 8 Td 3 Skp ½ Fk Byg og Undertægt til Enken Else Larsdatter samt 500 r, prioritetsgjæld den mig tilhørende Parcel N 5c i Maglebrænde af Hartkorn 1 Td 1 Skp 1 Fk ¾ alb, Gl Skat 4 r 21 s, saa og det mig tilhørende Huus N 20 ligeledes i Maglebrænde af hartkorn 1 Skp 1 alb og dets Brandforsikkringssum hvorfor bemærkes at paa den Huset tilliggende Jordlod hæfter endvidere aarlig Afgift til Gaardmændene og mulig Andeel i de 20, 130 r 40½ s som modstaaer i Stangerup Gods.
Det til bekræftelse under min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde d 9 Juni 1855.

Til Vitterlighed Landmaaler Lars Hansen

Niels Nielsen

den 5 Juli 1859

Læst inden Falsters Birkest den 14 Juni 1855
Pontoppidan

Jeg tillader herved at den til Hans Larsen Væver afhændes under Pantet værende Huus No 20 b. c. Hartkorn 3 fk 2¾ alb udgaaer af Pantet.

Horbeløv d 28 Juni 1859. H. Smed.