Panteobligation

10 Januar 1860

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 3. FrIV 1859 1' Klasse 1 r 32 s

Panteobligation


Underskrevne Niels Peter Larsen Huusmand i Alkestrup By i Magle-

den 10 Januar 1860

brænde Sogn tilstaaer at have modtaget tillaans af Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Capital Et Hundrede Rigsdaler Rigsmønt hvilke 200 Rd R. M. jeg forpligter mig til skadesløs at tilbagebetale efter et halvt Aars lovligt Varsel, til en af de ordinære Terminer 11 juni eller 11' Decbr, til hvilke Tider jeg ej erlægger i Renter Fem proCent pro anno hver Gang med det Halve og forskudsviis, bevilling til at svare 5% i aarlig Rente er meddeelt den 29 Novbr d. A.
Til Sikkerhed for skadesløs betaling af ovennævnte Capital To Hundrede Rdl Rente og mulige Omkostninger pantsætter jeg herved det mig ifølge Skjøde af 7' Marts 1857, thinglæst den 26 Juli s: a. tilhørende Arvefæstehuus her af Byen MNo 7 af Hartkorn 2 skp 1 fk 2¼ alb, er den tilliggende Jordlod, sine ligeledes pantsættes, fri og bygningernes Assurancesum.
Forud for denne Prioritetsgjæld hæfter paa Eiendommen en aarlig Afgift af 2½ Td Byg efter Capitalstaxten, Afgiften ved forandring af hver af 2 Td Byg efter den sidste faste Capitaltaxt og endelig en Prioritetsgjæld paa 250 r. Skulde jeg paadrage mig Restancer af Skatter eller Renter eller paa anden Maade forringe Pantet, er Capitalen uden Opsigelse forfalden til Udbetaling og underkaster jeg mig forøvrigt den hurtige Retsforfølgning hjemlet ved Fr 25 Januar 1828 denne Obligation angaaende.
Til bekræftelse har jeg egenhændig underskrevet denne Obligation i 2' Vidners Overværelse.

p t Moseby den 31 Decbr: 1859

Som Vidner
Peter Christensen Jens Chr. Mortensen

Niels Peter Larsen

Bevilling til at svare 5% foreviist
Det bemærkes a, at for Arvefæsteafgiften 1 Aar fortrinsret, b, at det Classenske Fideicommis udøver Jagtret ligemed Eieren, c. Udstykning og Bodelen over 50 Aar maa ikke skee uden Fideicommissets Samtykke og d. Alle Adkomster skulle foruden Thinglæsningen forsynes med Qvittering for Recognitionen.