Panteobligation

10 Januar 1860

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


den 10' Januar: 1860


Udslettet 7/1 1873

No 1. FrIV 1860 1' Klasse 32 Skilling

Panteobligation


Underskrevne Adam Beck af Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Past Ole Henriksen i Nr. Ørsløv den Sum 50, Halvtresindstyve Rigsdaker R. M. hvilket beløb jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale det Aars 11' Juni eller 11' Decbr Termin sammen med ½ Aars Varsel fra een af Siderne lovlig bliver opsagt og forrenter jeg Capitalen saalænge den hos mig indestaaer med 4 proC pro anno der erlægges med Halvdelen i hver af de nævnte Terminer paa Creditors Bopæl.
Til ydermere Betryggelse for skadesløs Betaling af nævnte Capital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Creditor 1' Prioritets Panteret i den mig efter Skjøde dateret 26' Decb: s: a. tilhørende Parcel Matrikel 14d i Maglebrænde med Hartkorn 1¼ alb og Gl Skat 8 s samt i den paa Parcellen opførte bygning og paa hvilken har Adkosmt for mig samtidig herved læses en Assuranceattest.
Med samme Prioritet Pantsætter jeg herved i ulykkelig Tilfælde Bygningens Assurancesum.
Forringes Pantet udebliver jeg med Renten over forfaldstid eller jeg paadrager Pantet Skatterestancer er Capitalen strax uden Opsigelse forfalden til Betalign.
Der bemærkes at No 14b som henhører under Stangerup Gods er under Sikkerheden for de nævnte Gods paahvilende Refusioner og Capital 4000 r til Stangerup Hospital, samt paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hæfter Kgl Capital 550 r som dog skal være betalt, men ikke er udslettet af Pantebogen. Til Sikkerhed med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde p. t Stubbekjøbing d 8 Januar 1860

Til Vitterlighed
Christensen Gjan

Adam Beck

Debitors Adkomstdocument har Vedtegning om de Refusioner, Capitaler m. v der hæfter paa Stangerup Gods, hvorfor Pantet er udgaaet, og udgjør for No 14 den Kgl Capital 53 r 2 s til Hospitalet 41 r 78 s, Refusioner 96 r 90½ s 1 Td Havre aarligfor den Kgl Capital hviler tilige solidarisk Forpligtelse for 4361 r 74½ s. Paa Kongelig Kirketiende hæfte adskillige Byrder.