Panteobligation

17 Januar 1860

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Udslettet d 13 Januar 1863

No 3. FrIV 1860 1' Klasse 1 r 32 s

Panteobligation


Underskrevne Bødker Hemming Jensen af Maglebrænde erkjender herved at have modtaget tillaans af Huusmand Peder Pedersen sammesteds den Sum 200, To Hundrede Rigsdaler Rigsmønt, hvilket beløb jeg forpligter mig til at tilbagebetale det Aars 11 Juni eller 11' Decbr. Terming sammen med et halvt Aars Varsel fra en af Siderne lovlig bliver opsagt og forrenter jeg Capitalen saalænge der hos mig indestaaer med 4 proC pro anno der erlægges med Halvdelen i hver af nævnte Terminer paa Creditors Bopæl.
Til ydermere Betryggelse for skadesløs Betaling af nævnte Capital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Creditors Prioritet og Panteret næstefter Aftægt anslaaet til 80 r aarlig til Peder Rasmussen Leire og Hustru Karen Pedersdatter i de mig efter Skjøder Thinglæst 20 Septbr 1859 tilhørende Parcellen Mrt 28 i Maglebrænde af Hartkorn 1 Skp 1 fk og Mtr 4B.

den 17' Januar 1860

sammesteds af Hartkorn 2 Skpr 3 fk ¾ alb med de paa tilhørende Parcel værende Bygninger og i ulykkelig Tilfælde disses Assurancesum. I Pantet medfølger Kirketienden af 8 Huusmænd i Maglebrænde, men hvem disse ere derom indeholder Panteregistret Intet ligesom en tidligere Eier ogsaa herpaa har manglet Thinglæst Adkomst. Det bemærkes at paa Parcellen N 4b hæfter i forbindelse med N 4c en aarlig Afgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing af 2 Td Byg, der for N 4b er beregnet til 1 Td Byg aarlig og paa Huset N 28 hviler en aarlig Afgift af 2 rd til Gaardmændene.
Udebliver jeg med Renten over forfaldstif, forringer Pantet eller jeg paadrager det Skatterestancer er Capitalen strax, uden Opsigelse forfalden til Betaling, og underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde den ved Fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning.
Til bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde p t Stubbekjøbing 16 Januar 1860

Til Vitterlighed
Christensen Gjern

Hemmign Jensen

Det bemærkes at Fjendstrups Huusfolk har Ret til fri Stolestader i Maglebrænde Kirke og at de Huse som i Maglebrænde ere afhændet saa Stangerup Gods ikke uden Godsadministrationens Samtykke maa afhænde til fremmede eller Ubekjendte.