Panteobligation

6 Marts 1860

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Thingdagen d. 6te Marts 1860.


N 3. FrIV 1860. Første Klasse 1 Rd 32 s

Panteobligation


Jeg underskrevne Gaardmand Henrik Rasmussen Stæhr af Maglebrænde tilstaaer herved at være skyldig til Gaardmand Peder Rasmussen Stang i Ladstrup eller hans Arvinger den Summa 200 rd skriver to Hundrede Rigsdaler Rm: som med ½ Aars Varsel fra en af Siderne kan Lovkyndiges til Betaling i en af de aarlige Terminer, og imidlertid forrentes med 4 proC pro A. der erlægges med Halvdelen i hver Termin. Dersom Renterne ikke i rette Tid bliver erlagt er Capitalen forfalden til Indbetaling strax uden Opsigelse og underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde den ved Fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retspleie.
Til Sikkerhed for Capital Renter og i Tilfælde af Søgsmaal Skadesløs Omkostninger pantsætter jeg herved den mig ifølge Skjøde af 13 Marts 1838 tilhørende Gaard N: 4 i Maglebrænde By af Htk nyt Matr 4 Td 6 Skp 3 fk ¼ Alb med alt sit Tilliggend og Tilhørende hvorunder indbefattet Gaarden Andeel i Kirke og Kongetiende - næstefter Eiendommens Andeel i Stangerup Godses solidariske Gjæld til Hospitalet.
Til Gaardeier Rasmus Olsen i Særslev ... 5800 rd
Til Aftægtsmd Rasmus Hermansen i Stangerup 300 og Undertægt til Peder Marcussen Væver. Denne Obligation der af mig er underskrevet i 2de Vidners Overværelse kan af Retten læses og Protocolleres uden videre Varsel.

Maglebrænde de 27 Febr 1860
Henrik R Stæhr

Til Vitterlighed Hans Frederiksen M P Halling.

Protocolleret : N: 3 fol 67. Det bemærkes at Debitors Eiendom har nyt Mtr No 8 med 37b der er ansat for Htk tilsammen 4 Td 6 Skp 2 fk 1 Alb med Gammelskat 44 rd 44 s paa hvilken foruden nærværende Hæftelser hviler anden Thinglæst gjæld.
APLeise.