Panteobligation

11 December 1860

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 34.

Udslettet 29 Septbr. 1908 Nr. 7.

Første Klasse
No 3. 1 rd 32 sk
1860.

Panteobligation.


Underskrevne Rasmus Jørgensen, Huusmand i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn, Stubbekjøbing Herred Gjør vitterligt: At jeg i Anledning af Salget af Huset Mtr: No. 5b i Alkestrup By fra det Classenske Fideicommis til mig er bleven skyldig til bemeldte Fideicommis den Capital 175 rd skriver Eet Hundrede halvfjersindstyve og Fem Rigsdaler rede Sølv.
Thi forpligter jeg mig til at forrente denne Capital 175 rd med 4 pro Cent aarlige Renter fra 11 Juni d: A: at regne, at betale med Halvdelen i hver af de sædvanlige

Læst den 11 December 1860


Terminer paa Corselitze Skriverstue.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Capital, Renter og alle Omkostninger i Anledning af denne Gjæld giver jeg Creditor 1ste Prioritets Panteret i det til mig solgte Huus Mtr: No 5b i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn, dets buværende og tilkommende Bygninger, dets Jorder af Hartkorn 3 fdk: og alt andet dets rette Tilliggende, alt saaledes som det ved Skjøde af Dags Dato er mig overdraget, næstefter den Eiendommen paahvilende uopsigelige aarlige Afgift 6 Skp Byg til Fideicommisset.
Under betingelse af at jeg betaler Renten i rette Tid, og at jeg forsvarligen vedligeholder Pantet, kan Capitalen ikke opsiges mig af Creditor i 30 Aar fra Dato, hvorimod den i modsat fald strax er forfalden til Betaling. Dette skal ligeledes være Tilfældet dersom jeg paadrager Pantet Execution for Skatter og andre offentlige Afgifter, fremtidige Adkomstdocumenter forevises forinden Tinglæsningen for Fidei Commisset.
(See M: H: Kjøls Panteobligation Folio 287 Linie 27 og Siden ned og Folio 287B. Linie 1-26 incl.)

Alkestrup den 30 November 1860.
Rasmus Jørgensen /Sagl:/

Til Vitterlighed
D. Petersen Morten Jensen
af Corselitze Gaardmand i Breininge.

Læst inden Stubbekiøbing Herreds Ret den 11 Decbr 1860, Protoc: Fol: 308B.
V. Oxenbøll.