Panteobligation

7 Januar 1862

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 7.

Udsl. 15/2 76 No 2.

Første Klasse
N: 2 - 64 s
N: 2 - 64 s
1861.

Panteobligation!


Jeg underskrevne Skræder Hans Christian Rasmussen i Maglebræn-

den 7' Januar 1862.

de, tilstaaer herved at have modtaget contant tillaans af Ungkarl Niels Peder Andersen, fortiden i Candition for Gaardmand Jens Pedersen Tvedemann i Maglebrænde, den Summa 175 rd Om: hvilke Eet Hundrede Halvfjerdsindstyve og Fem Rigsdaler Rigsmønt, jeg herved forpligter mig til at tilbagebetale min ovennævnte Creditor skadesløst i enhver henseende i den 11' Juni eller 11' December Termin hvortil samme med ½ Aars Varsel for en af Parterne lovligt opsagt værdie, og saalænge Capitalen hos mig indestaaer, at forrente denne med 4, Fire Procent pro Anno, fra 11' December 1861 at regne, Renten at erlægge imod halvdelen i hver af ovennævnte Terminer. Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Capital, renter og mulige Søgsmaal og Inddrivelses omkostninger, giver jeg herved min fornævnte Creditor første Prioritet og Panteret i det mig ifølge Skjøde af 19' Juni 1858. tinglæst den 30' October 1860, tilhørende og i Maglebrænde By og Sogn beliggende Huus med Grund og Have Matr: N. 35b, af Hartk: ¼ Alb: /: uden Gammelskat :/ saaog i Jordens Avl og Afgrøde, i Husets muur og nagelfaste Appertinentier og i Ulykkestilfælde af Ildsvaade, da tillige i Husets Brandforsikkringssum. Skulde jeg nogensinde udeblive med Renter 8 Dage over de anførte Terminer, paadrage Pantet Restance af Skatter og Afgifter eller lade Pantet ei tilbørlig forfalde, da er Capitalen med

den 7' Januar 1862.

vedhængende Renter i ethvert af disse Tilfælde strax og uden Opsigelse forfalden til skadesløs Udbetaling, og er jeg i Tilfælde af Søgsmaals denne Gjæld betræffende underkastet den ved Fr 25' Januar 1828 hjemleds hurtige Retsforfølgning.
Til Bekræftelse har jeg i 2' Vitterlighedsvidners Overværelse egenhændig underskrevet denne Obligation.

Maglebrænde, skreven i Stubbekjøbing den 2' Januar 1862.
Hans Christian Rasmussen.

Til Vitterlighed.
A: F: Strate. Peder Christian Hansen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 7' Januar 1862. Protocolleret folio: 131. Eiendommen har tidligere henhørt under Matr: N: 35a og er ikke frigjort fra de paa denne hvilende Pantforhæftelse.

V: Oxenbøll.