Panteobligation

14 Januar 1862

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 13.

Udsl. 9/1 66

Første Klasse
N: 3 - 1 rd 32 s
1861.

Panteobligation!


Jeg underskrevne Smed Johannes Nielsen af Maglebrænde, tilstaaer herved at have modtaget tillaans af Smedesvend Carl Neble i Stubbekjøbing den Summa 150 rd Rm: hvilke Et Hundrede og Halvtredsindstyve Rigsdaler Rigsmønt, jeg forpligter mig til at udbetale min fornævnte Creditor i den 11' Juni eller 11' December Termin, hvortil samme fra een af Siderne med et halvt Aars Varsel lovligt opsagt vorder, og saalænge Capitalen hos mig indestaaer, at forrente med 4 Procent pro Anno, Renten at erlægge med halvdelen i hver af ovennævnte Terminer. Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Capital, renter og mulige Søgsmaals og Inddrivelses omkostninger, giver jeg herved min ovennævnte Creditor første Prioritet og Panteret i det mig ifølge Skjøde af tinglæst 11' Januar 1844 tilhørende Huus N: 24 i Maglebrænde

den 14 Januar 1862.

med muur- og nagelfaste Appertinentier og mod øvrigt Tilhørende og Tilliggend, samt i min Smedie i bemeldte By, hvoraf svarer aarligt Grundskat til Eieren af Gaarden N: 6 i Maglebrænde 2 m:. Dersom jeg udebliver med Renterne 14 Dage over de fastsatte Terminer lader Pantet utilbørlig forfalde, eller overdrage det Restance af Skatter og Afgifter, eller undlader at holde Bygningerne Brandforsikkrede til deres Værdi, da er Capitalen med Renter i hvert enkelt af de anførte Tilfælde strax o uden foregaaende Opsigelse forfalden til skadesløs Betaling, og er jeg i Søgsmaalstilfælde denne Gjæld betræffende, underkastet den ved Fr 25 Januar 1828 hjemleds hurtige Retsforfølgning. I Stangerup Gods, hvorunder Eiendommen hører, er perpetueret til Hr: M: Kongens Kasse og Stangerup Hospital 24,356 rd 83½ s. Til Bekræftelse med min Underskrift i 2' Vitterlighedsvidners Overværelse.

Maglebrænde, skreven i Stubbekjøbing den 13' Januar 1862.
Johannes Nielsen.

Til Vitterlighed.
E: Gottlieb. A: F: Strate.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 14 Januar 1862. Protocolleret folio: 145. Den Pantsatte Eiendom er Matr: No: 35a.

V: Oxenbøll.