Panteobligation

14 Januar 1862

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 8.

Første Klasse
N: 2 - 64 s
1861.

Panteobligation!


Jeg underskrevne Huusmand Lars Rasmussen af Maglebrænde, tilstaaer herved at have modtaget contant tillaans af Brænderibestyrer Niels Hansen i Stubbekjøbing den Capital 100 rd Rm: hvilke Et Hundrede Rigsdaler Rigsmønt, jeg forpligter mig til at tilbagebetale til denne fornævnte Creditor i den 11' Juni eller 11' December Termin hvortil samme fra een af Siderne med et halvt Aars Varsel lovligt opsagt vorder, og saalænge Capitalen hos mig indestaaer, at forrente med 4 Procent pro Anno, fra 11te December 1861 at regne, Renten at erlægge med halvdelen i hver af ovennævnte Terminer. Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Capital. Renter og mulige Søgsmaals= og Inddrivelsesomkostninger, giver jeg herved min Creditor Niels Hansen første Prioritets Panteret i det mig ifølge Skjøde tinglæst 8' September 1825 tilhørende og i Maglebrænde By, i Maglebrænde Sogn beliggende Huus med muur- og nagelfaste Appertinentier med sammes Grund og Haveplads, hvilket er betegnet N: 2 af Gaarden N: 11: Maglebrænde af Hark: 2 fdk: 1¼ Alb: saaog i Tilfælde af Ildsvaade, da tillige i Bygningernes Brandforsikkringssum. Dersom jeg udebliver med Renterne 8' Dage over de sædvanlige aarlige Terminer, eller jeg paadrager Pantet Restance af Skatter og Afgifter, eller lader Bygninger utilbørlig forfalde og undlader at holde disse brand-

den 21 Januar 1862.

forsikkrede til deres Værdi, da er Capitalen strax og uden foregaaende Opsigelse i ethvert enkelt af de anførte Tilfælde forfalden til skadesløs Betaling, og underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde denne Gjæld betræffende den ved Fr 25' Januar 1828 hjemleds hurtige Retsforfølgning. Dette til Bekræftelse ved min underskrift i 2' Vitterlighedsvidners Overværelse.

Maglebrænde, skreven i Stubbekjøbing den 17' Januar 1862.
Lars Rasmussen m: f: P:.

Til Vitterlighed.
Peder Jensen Smed. A: F: Strate.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 21' Januar 1862. Protocolleret folio: 151. Den Pantsatte Eiendom er Matr: No: 15b af Hartk: 2 fdk: ¾ Alb:, gl: Skat 50 s.

V: Oxenbøll.