Panteobligation

11 Februar 1862

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 5.

Udsl. 16/1 66

Første Klasse
No: 4 - 2 rd
1861.

Panteobligation!


Jeg underskrevne Frederik Christoffersen af Maglebrænde, erkjender herved at have modtaget tillaans af Smedesvend Carl Wilhelm Neble i Stubbekjøbing een Sum 250, To Hundrede og Halvtredsindstyve Rigsdaler Rm:, hvilket Beløb jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale det Aars 11' Juni eller 11' December Termin Samme med et halvt Aars Varsel fra een af Siderne lovlig bliver opsagt og jeg forrenter Capitalen saalænge den for mig indestaaer med 4 pro Cento pro Anno der erlægges paa Creditors Bopæl. Forringes nedennævnte Pant, paadrages det Skatterestancer, eller jeg udebliver med Renten 8 Dage

den 11' Febr: 1862.

over forfaldstid er Capitalen strax uden Opsigelse forfalden til Betaling og i Søgsmaalstilfælde er jeg underkastet den ved Fr 25' Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning. Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af nævnte Capital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Creditor første Prioritet og Panteret i det mig herved tilhørende 2 Fag af den vestre Ende med den halve Haveplads af Huset Matr: 26b i Maglebrænde By. Ligeledes med 1 Prioritet giver jeg Creditor Pant i alt mit Ind og Udbo og hvad jeg iøvrigt eier eller eiende vorder saa og i sammes Assurancesum, hvorfor jeg forpligter mig til stedse at holde mine Eiendele forsikkrede til fuld Værdi. Til yderligere Sikkerhed har jeg endvidere formaaet Gaardmand Niels Rasmussen Lollike af Maglebrænde til at medunderskrive nærværende Obligation som Cautionist og Selvskyldner for formeldte Laan og som følge deraf giver jeg medunderskrevne Niels Rasmussen Lollike herved Prioritet og Panteret næstefter 1350 rd i den mig tilhørende Gaard Matr: N: 11 i Maglebrænde af Hartk: 5 Tødt: 2 fdk: Gammelskat 44 rd. Ogsaa jeg er i Søgsmaalstilfælde underkastet den hurtige Retsforfølgning som No: 25' Januar 1828 hemler. Til Bekræftelse med vor Underskrifter i Vidner Overværelse.

den 11' Febr: 1862.

Maglebrænde pt: Stubbekjøbing den 4' Februar 1862.
Frederik Christoffersen.

Til Vitterlighed
Christensen. Gjern.

Som Cautionist og Selvskyldner
Niels Rasmussen Lollike

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 11' Febr: 1862. Protocolleret folio: 180. Det bemærkes at Eieren af Matr: N: 25b har Adgang til den paa Matr: N: 26b værende Brønd.

V: Oxenbøll.