Panteobligation

13 Januar 1863

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


N: 59.

Udslettet 22/1 67.

Stempel 8 s.

Panteobligation!

Jeg underskrevne Hd: Anders Pedersen af Stangerup erkjender herved at være skyldig til min Stedsøn Hd: Peder Jensen Clausen i Horbeløv den Sum 40, Fyrretyve Rigsdaler Rm: hvilket Beløb jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale det Aars 11 Juni eller 11 Dcbr: Termin Sammen med eet halvt Aars Varsel fra en af Siderne lovlig bliver opsagt og jeg forrenter Capitalen saalænge den hos mig indestaaer med 4 pCt: pA: der erlægges med Halvdelen i hver af de nævnte Terminer paa Creditors Bopæl. Dog svares der ingen Renter af Capi-

Læst d: 13' Januar 1863.

talen førend fra 11 Dcbr: Termin 1864, ligesom og Beløbet er uopsigelig fra Creditors Side saalænge min Kone Ane Nielsdatter lever. Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af nævnte Capital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Creditor første Prioritet og Panteret i det huus paa en Gadeplads i Stangerup opførte Huus, hvorpaa jeg mangler timglæst Adkomst, i Husets Assurancesum, saaog i mit Ind og Udbo og hvad jeg iøvrigt eier eller eiende vorder. Forringes Pantet, paadrages det Skatterestancer eller jeg, efter at Forrentningen er indtraadt, udebliver med Renter 8 Dage over Forfaldstid er Capitalen strax, formeldte Uopsigelighed upaaagtet, forfalden til Betaling. I Søgsmaalstilfælde er jeg underkastet den ved fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Renteforfølgning. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Stangerup pt: Stubbekjøbing d: 6' Januar 1863.

Anders Pedersen m: f: P:

Til Vitterlighed.
Christensen. Gjern

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 13 Januar 1863. Protocoll: folio: 481. Pantebrevet kan efter de Oplysninger, der foran ere givne kun noteres paa Navneregisteret.

Oxenbøll.