Panteobligation

27 Oktober 1863

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No: 3.

Udslettet d. 3 Juli 1866.

Stempel 32 s.

Panteobligation!


Jeg underskrevne Tømrer Niels Jørgensen af Maglebrænde erkjender herved at have modtaget tillaans af Hans Olsen Tjener paa Ourupgaard den Sum 200 Rdr, hvilke To Hundrede Rigsdaler Rm: jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale det Aars 11' Juni eller 11' Dcbr: Termin Samme med et halvt Aars Varsel fra een af Siderne lovlig bliver opsagt og jeg forrenter Capitalen saalænge den hos mig indestaaer med 4 pCt: p: A: der erlægges med halvdelen i hver af de nævnte Terminer paa Creditors Bopæl. Forringes nedennævnte Pant, paadrages det Skatterestancer

læst d. 27' October 1863.

eller jeg udebliver med Renten over d: 18' i Terminsmaaneden er Capitalen strax uden Opsigelse forfalden til Betaling og i Søgsmaalstilfælde er jeg underkastet den hurtige Retsforfølgning efter fr 25' Jan: 1828. Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af nævnte Capital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Creditor første Prioritet og Panteret i det mig efter Skjøde af D: D: tilhørende Huus med Grund og Have som under Matr: No: 4g i Maglebrænde er ansat til Hartk: 1½ Ab: Glskat 14 s, Bygningens Assurancesum samt mit Ind og Udbo og hvad jeg iøvrigt eier og eiende vorder. Paa den samlede Parcel Matr: No: 4c hæfter en aarlig Afgift til Præsten i Stubbekjøbing af 6 Skp: Byg. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing d: 2' Octobr: 1863.
Niels Jørgensen

Til Vitterlighed.
Christensen. Gjern

Foranstaaende Obligation retihaberes herved, paa Grund af at den med Hensyn til Pantsætningen af Løsøret vil blive tinglæst for sent efter Udstedelsen.

Maglebrænde de: 21' Octobr: 1863. Niels Jørgensen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 27' Octobr: 1863 Protocoll: fl: 1332. Det bemærkes, at Eiendommen forud af en tidligere Eier er pantsat for 275.

Oxenbøll.