Panteobligation

3 November 1863

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No: 5.

Udslettet 7/1-68.

Stempel 52 s.

Panteobligation!


Jeg underskrevne Hjulmand Peder Rasmussen af Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Pigen Kirsten Rasmusdatter i Tunnerup den Sum 350 Rdr, hvilke Tre Hundrede og Halvtredsindstyve Rigsdaler Rm: jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale det Aars 11' Juni eller 11' Dcbr: Termin Samme med et halvt Aars Varsel fra een af Siderne lovlig bliver opsagt og jeg forrenter Capitalen saalænge den hos mig indestaaer med 4 pCt: p: A: der erlægges med halvdelen i hver af de nævnte Terminer paa Creditors Bopæl. Forringes nedennævnte Pant, paadrages det Skatterestancer eller jeg udebliver med Renten over d: 18' i Termins Md: er Capitalen m: V: strax og uden Opsigelse forfalden til Betaling hvorfor jeg i Søgsmaalstilfælde er underkastet den hurtige Retsforfølgning efter fr 25 Jan: 1828. Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af nævnte Capital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Creditor Prioritet og Panteret

læst d. 3' November 1863.

næstefter en aarlig Afgift af 1 Tødr: Byg til Sognepræsten i Stubbekjøbing, det mig efter Skjøde af 27 August 1863 tilhørende Huus Matr: No: 16b i Maglebrænde med Tilliggende af Hartk: 2 fdk: ¼ Ab: Glskat 58 s Bygningerne og disses Assurancesum, samt Eiendommens Kirketiende i hvilken Henseende bemærkes at en tidligere Eier har manglet tinglæst Adkomst paa Tienden og paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hæfter 450 Rdr, som dog skal være betalt og Beboerne i Fjendstrup have fri Stolesatde i Kirken, samt Parcellen 4e med Hartk: 2 Skp: 1 fdk: 1¾ Ab:, Glskat 3 Rdr. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skreven i Stubbekjøbing d: 30' Octobr: 1863.
Peder Rasmussen.

Til Vitterlighed.
Gjern. Lars Piil.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 3' Nobr: 1863. Protocoll: fl: 142. En tidligere Eier mangler tinglæst Adkomst paa de pantsatte Eiendomme.

Oxenbøll.