Panteobligation

22 December 1863

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No: 17.

Udsl 8/1 89 Nr 52.

Stempel 2 rd 16 s:

Panteobligation!


Jeg underskrevne Parcellist Lars Pedersen i Maglebrænde tilstaaer herved at have modtaget et Laan af Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn stort 1300 Rdr. skriver Eet Tusinde, Tre Hundrede Rd: Rm:, hvilken Sum jeg forpligter mig og mine Arvinger, Een for Alle og Alle for Een, til efter 3 Md: Opsigelse fra een af Siderne skadesløs at tilbagebetale paa Sparekassens Contoir til een af de sædvanlige Contoirdage til en 11 Juni eller 11' Dcbr: Termin. Saalænge Capitalen for mig indestaaer svarer jeg ifølge Bevilling dat: Nobr: 1863 deraf i aarlig Rente Fem % der erlægges med Halvdelen i hver af de ovennævnte Terminer inden d: 18 i Terminsmaaneden, og skulde jeg udeblive mere end 8 dage efter denne D: med Rentens Erlæggelse skal den hele Capital strax til Betaling være forfalden. Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af Capital med paaløbende Renter og alle i Tilfælde af Søgsmaal paagaaende Omkostninger giver jeg herved Sparekassen Panteret næstefter en Aftægt til Rasmus Andersen Troelsen og Hustru, aarlig 3 Tødr: Rug, 3 Tødr: Byg 4 Skp: Hvede og 4 Skp: Ærter, i min mindre Parcel beliggende under

læst d. 22' Dcbr 1863.

Matr: No: 14c i Maglebrænde By og Sogn med alt Tilliggende og Tilhørende af Hartk: 2 Tødr: 1 Skp: 3 fdk: ¾ Ab: Glskat 16 r 47 s, K: og K: Tiende og samtlige Bygninger og deres Forsikkringssum i den almindelige Brandkasse. Det bemærkes at paa hele Matr: No: 14 hæfter til Stangerup Hospital 41 rd 78 s samt forskjellig Naturalpræstationer til Stangerup Gods, at paa Sognets Kongetiende hæfter 650 Rdr. og aarlig Refusion af 10 Tdr: Rug 11 Tødr: Byg og 3 Tødr: Havre til Nykjøbing Latinskole og paa Kirketienden 550 Rdr. I Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig den ved fr 25 Jan: 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning, og er pligtig at møde for Stubbekjøbing Bytingsret og Forligskreds med Varsel som for Indenbysboende.

Stubbekjøbing d: 4' Dcbr: 1863.
Lars Pedersen.

Til Vitterlighed.
Oxenbøll. Lauritz Nyholm.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 22 Dcbr: 1863. Det bemærkes at i den pantsatte Eiendom er der prioriteret 550 Rdr. med Sikkerhed efter 1300 Rdr. og der foreligger intet Samtykke for de senere Panthavere om at nærværende Laan med 5% Rente maa indskydes i stedet for de berigtigede Prioriteter til Beløb 1300 Rdr.

Oxenbøll.