Panteobligation

5 Juli 1864

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No: 5.

Stempel 20 Rdr 64 s

Panteobligation!

Jeg underskrevne Jens Peter Larsen, Gaardmand i Stangerup tilstaaer herved at være skyldig til Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn den Sum

læst d: 5 Juli 1864.

1600 Rdr: skriver Eet Tusinde Sex Hundrede Rd: Rm:, hvilken Capital jeg forpligter mig og mine Arvinger, een for alle og alle for een til efter 3 Md: foregaaende Opsigelse fra en af Siderne skadesløs at tilbagebetale paa Sparekassens Contoir een af de sædvanlige Contoirdage til en 11' Juni eller 11' Dcbr: Termin. Saalænge Capitalen hos mig indestaaer svarer jeg ifølge mig meddeelt Bevilling dat: 13 April 1864 deraf i aarlig Rente indtil videre 4½ %, der erlægges med Halvdelen i hver af de ovennævnte Terminer inden d: 18' i Terminsmaaneden, og skulde jeg udeblive med Rentens Erlæggelse mere end 8 Dage efter denne Dato skal den hele Capital strax til Betaling være forfalden. Til ydermere Sikkerhed for skadesløs Betaling af denne Capital med paaløbende Renter og alle i Tilfælde af Søgsmaal paagaaende Omkostninger giver jeg herved bemeldte Sparekasse Panteret næstefter Aftægt til Johanne Olsdatter af Værdi 1050 Rd:, og lige med 2000 Rd: i den mig tilhørende Eiendomsgaard beliggende under Matr: No: 3a af Hartkorn 2 Tødr: 3 Skp: 2 fdk: 2¼ Ab: Glskat 17 Rdr 23 s og 3b af Hartk: 3 Tødr: 1 Skp: 1 fdk: 1½ Ab: Glskat 27 rd 32 s i Stangerup By Maglebrænde Sogn samt i Konge og Kirketiende og Gaardens samtlige Bygninger og deres Forsikkringssum i den Kgl: Brandkasse. Det bemærkes at Eiendommen henhører under Stangerup Gods og at der paa samme hæfter foran al Pantegjæld 41 Rd: 78 s til Stangerup Hospital samt Andeel i forskjellige Refusioner og Naturalpræstationer, ligesom der paa Kongetienden for hele Sognet hæfter Kgl: Capital 650 Rd: og Refusion til Nykjøbing Latinskole aarlig 10 Tødr: Rug, 11 Tødr: byg og 3 Tødr: Havre. I Tilfælde af Søgsmaal underkaster jeg mig den ved fr 25 Januar 1828.

læst d: 5 Juli 1864.

hjemlede hurtige Retsforfølgning og er pligtig at møde for Stubbekjøbing Bytingsret og Forligskreds med Varsel som for Indebyesboende.

Stubbekjøbing d: 24' Juni 1864. Jens Peter Larsen Simonsen.

Til Vitterlighed
Christen Hermansen. Tønnes: Hansen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 5 Juli 1864.

Oxenbøll.