Panteobligation

8 November 1864

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No: 5.

Stempel 48 s:

Panteobligation!

Jeg underskrevne Rasmus Pedersen i Maglebrænde tilstaaer herved at være skyldig til Hd: Henrik Larsen i Torkildstrup den Summa 293 Rd: 1 m 8 s. siger og skriver To Hundrede Tre og Halvfemsindstyve Rd: 1 m: 8 s Rm:, som med ½ Aars foregaaende Varsel fra en af Siderne er løskyndiges til Udbetaling, d: 11 Juni eller 11 Dcbr: Termin de lovligen vorder opsagdes ig imidlertid saalænge de mig betroes, hvoraf at svare lovlige Renter med 4% aarlig, hvilke bliver at erlægge med Halvdelen i hvert af Aarets tvende Terminer, og hvis Renterne ei i rette Tid bliver erlagt, eller nedennævnte Pant ei tilbørligen vedligeholdt er Capitalen forfalden til Betaling strax uden videre forudgaaet Opsigelse, og underkaster jeg mig i Søgsmaals Tilfælde den ved fr 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning. Til Sikkerhed for Capital, Renter og i Tilfælde af Søgsmaal skadesløse Omkostninger, Pantsætter jeg herved med første Prioritets Panteret den mig ifølge Skjøde af 3 Nvbr: 1864, tilhørende Parcel, med samme derpaa værende Bygninger i Maglebræn-

Læst d: 8' Nobr: 1864.

de By og Sogn der under ny Matr: har de anført for Matr: No: 4c, næstefter en aarlig Afgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing bestaaende af 6 Skp: Byg aarlig, samt ligeledes fri Beboelse for Enken Ane Madsdatter paa dennes Livstid. Til Bekræftelse med min Underskrift i tvende Vidners Overværelse.

Maglebrænde skreven i Gunsemagle d: 3' Nvbr: 1864.
Rasmus Pedersen.

Til Vitterlighed
Niels Jørgensen. Hemming Jensen.

Til at være Cautionist og Selvskyldner for ovennævnte Capital, tillige med Renter har jeg herved formaaet Gd: Peder Skytte i Veiringe til at underskrive bemeldte Obligation.

Som Selvskyldner og Cautionist.

Veiringe pt: Stubbekjøbing d: 8 Nobr: 1864.
Peder Skytte.

Til Vitterlighed
Christensen. Gjern.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 8 Nobr: 1864.
Matr: No: 4c staaer for Hartk: 3 fdk: 2½ Ab: gl: Skat 1 rd 8 s.

Oxenbøll.