Panteobligation

16 Ferbuar 1869

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


16.

Udslettet 15/11 70

Stempel 16 s.

Panteobligation!

Jeg underskrevne Gd: Henrik Stæhr af Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Gd: Rasmus Fisker i Særsløv den Sum 100 Rd: hvilke Eet Hundrede Rd: Rm: jeg forpligter mig til skadesløst at betale det Aars 11 Juni eller 11 Dcbr: Termin Samme med eet halvt Aars Varsel fra een af Siderne lovlig bliver opsagt, og jeg forrenter Capitalen, saalænge den hos mig indestaaer med 4 pCt. p: A: der erlægges med Halvdelen i hver af de nævnte Terminer paa Creditors Bopæl. Forringes nedennævnte Pant, paadrages det Skatterestancer, eller jeg udebliver med Renten over d: 18´ i Terminsmaaneden er Capital m: v: strax og uden Opsigelse forfalden til Betaling, hvorfor jeg i Søgsmaalstilfælde er underkastet den hurtige Retsforfølgning efter fr 25

Læst d: 16 Febr: 1869.

Januar 1828. Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af nævnte Capital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Creditor første Prioritets Panteret i den mig ifølge Skøde af 25 Nvbr: d: A:, tilhørende Eiendom, Huset Matr: N: 15b i Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartk: 2 fk: ¾ Ab: Glskat 50 s, tilligemed Eiendomms: Konge og Kirketiende, samt Bygningernes Forsikkringssum. Det bemærkes at Eiendomm: henhører til Stangerup Gods, og er indbefattet under Hæftelserne paa Samme, ligesom Maglebrænde Sogns Konge og Kirketiende ere behæftede. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing d: 28´ Dcbr: 1868.
Henrik Stæhr.

Til Vitterlighed
Østergaard. Gjern.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret 16 Febr: 1869. Gjælden til Stangerup Hospital er 41 Rd: 78 s for hver hele Gaard med solidarisk Ansvar for Parcellerne og paa Sognets Kongetiende hæfter 650 Rd: og Refusion.

Oxenbøll.