Panteobligation

16 Marts 1869

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


5.

Udsl 14/12 69.

Stempel 20 s.

Panteobligation!

Jeg underskrevne Smed Daniel Olsen af Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Kjøbmand Lauritzen i Stubbekjøbing den Sum 125 Rd: hvilke Eet Hundrede Tyve og Fem Rd: Rm: jeg forpligter mig til skadesløst at betale det Aars 11 Juni eller 11 Dcbr: Termin Samme med eet Aars Varsel fra een af Siderne lovlig bliver opsagt, og jeg forrenter Capitalen, saalænge den hos mig indestaaer med 4 pCt: p: A:, der erlægges med Halvdelen i hver af de nævnte Terminer paa Creditors Bopæl. Forringes nedennævnte Pant, paadrages det Skatterestancer, eller jeg udebliver med Renten over d: 18 i Terminsmaaneden er Capital m: v: strax og uden Opsigelse forfalden til Betaling og underkaster jeg mig i Søgsmaalstilfælde den hurtige Retsforfølgning efter fr 25 Januar 1828. Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af nævnte Capital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Creditor Prioritet og Panteret næstefter 450 mRd: til pCt: Rente, det mig tilhørende Huus Matr: N: 14e i Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartk: 1¾ Ab: Glskat 12 s, som jeg eier efter Skjøde tinglæst 19 Dcbr: 1865, den paa Eiendomm: opførte Smedie, Bygningernes Forsikkringssum mit Smedeværktøj, mit Ind- og Udbo og Sammes Assurancesum. Til Bekræftelse med min underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde d: 16 Marts 1869.
Daniel Olsen.

Til Vitterlighed.
P: Schultz. N: J: Frederiksen.

Af ovennævnte Obligations Paalydende er mig betalt 25, er Fem og Tyve Rd: Rm:, hvorfor herved qvitteres. pp: W: Æauritzen.

Stubbekjøbing d 16 Marts 1869. Osvald Lauritzen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret 23 Marts 1869, Eiendomm: henhører under Stangerup Gods og de samme paahvilende Hæftelser.

Oxenbøll.