Panteobligation

14 December 1869

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


9.

Udsl 12/8 78.

Stempel 16 s.

Panteobligation!

Jeg underskrevne Smed J: Rasmussen af Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Kjøbmand Laurit=

Læst d: 16 December 1869.

zen i Stubbekjøbing den Sum 100 Rd: skriver Eet Hundrede Rd: Rm:, hvilken Capital jeg forpligter mig til skadesløst at betale det Aars 11 Juni eller 11 Dcbr: Termin Samme med eet halvt Aars Varsel fra een af Siderne lovlig bliver opsagt og jeg forrenter Capitalen saalænge den hos mig indestaaer med 4 pCt: p: A:, der erlægges med Halvdelen i hver af de nævnte Terminer paa Creditors Bopæl. Forringes nendennævnte Pant, paadrages det Skatterestancer eller jeg udebliver med Renten over d: 18 i Terminsmaaneden er Capital m: v: strax og uden Opsigelse forfalden til Betaling, hvorfor jeg i Søgsmaalstilfælde er underkastet den hurtige Retsforfølgning efter fr 25 Januar 1828. Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling afnævnte Capital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved Creditor Prioritet og Panteret næstefter 450 Rd: til 5 pCt: Rente i det mig tilhørende Huus Matr: N: 14e i Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartk: 1¾ Ab: Glskat 12 s, som jeg eier efter Skjøde tinglæst 20 April 1869, den paa Eiendomm: opførte Smedie, Bygningernes Forsikkringssum, mit Smedeværktøi, mit Ind og Udbo og Sammes Assurancesum. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing d: 3 Octbr: 1869. J: Rasmussen.

Til Vitterlighed.
Gjern. J: C: Petersen.

Omstaaende Obligation ratiseberes herved, i Anledning af, at den ikke er læst i rette Tid med Hensyn til de pantsatte Løsøregjendstande.

Maglebrænde d: 14 Dcbr: 1869. J: Rasmussen.

Til Vitterlighed.
D: R: Staal. R: Davidsen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret 14 Dcbr: 1869, Eiendomm: henhører under Stangerup Gods og de paa dette hvilende Hæftelser.

Oxenbøll.