Panteobligation

9 Januar 1872

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


47.

Stempel 5 s.

Udsl. 17/12 1878 Nr 22

Panteobligation

Jeg underskrevne Hans Sørensen, Parcellist i Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Stubbekjøbing og Omegns Sparekasse den Kapital 500 Rd, skriver Fem Hundrede Rigsdaler Rigsmønt, som jeg forpligter mig til efter 3 Maaneders Opsigelse fra en af Siderne skadesløst at tilbagebetale paa Sparekassens Kontoir en af de sædvanlige Kontoirdage i en 11´ Juni eller 11´ December Termin. ~ Saalænge denne Kapital hos mig indestaar, svarer jeg deraf ifølge forventende Bevilling i aarlig Rente 5% - indtil videre 4½%, der erlægges med Halvdelen i hver af de ovennævnte Terminer inden den 18´ i Terminsmaaneden, og skulde jeg udeblive med Renternes Erlæggelse mere end 8 Dage efter denne Dato skal den hele skyldige Kapital uden foregaaende Opsigelse være forfalden til Betaling. Til ydermere Sikkerhed for skadesløs Betaling af denne Kapital med paaløbende Renter og alle i Tilfælde af Søgsmaal paagaaende Omkostninger, giver jeg herved bemeldte Sparekasse Panteret næstefter forudprioriterede 300 Rd til Stangerup Hospital, i den mig ifølge Skjøde af 28´ Marts 1841 tilhørende Eiendom, Parcellen Matr. No 13R i Maglebrænde, af Hartkorn 5 Skpr. 1 Fdk. 2½ Alb., med Kirke og Kirketiende, i samtlige Eiendommens

Læst 9´ Januar 1872.

hørende Bygninger og disse Forsikkringssum i den almindelige Brandkasse. Det bemærkes, at i Stangerup Gods, hvorunder Eiendommen hører, er perpetueret 4000 Rd og forskjellige Refusioner. I Maglebrænde Sogns Kongetiende er behæftet til Statskassen 650 Rd og forskjellige Refusioner til Nykjøbing Cathedralskole. Dersom Pantet ikke holdes i forsvarlig Stand, eller i nogen Maade forringes eller paadrages Restance i Skatter og Afgifter samt Renter, da er Kapitalen uden foregaaende Opsigelse forfalden til Betaling, og underkaster jeg mig den ved Frd. 25´ Janr. 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning og er pligtig at møde for Stubbekjøbing Forligskreds og Bytingsret med Varsel som for Indenbysboende.

Stubbekjøbing 29´ December 1871.
Hans Sørensen

Til Vitterlighed : C: Schultze Lauritz Nyholm

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret 9´ Januar 1872. Paa Sognets Kirketiende hviler der Pantegjæld 550 Rd og Fjendstrup Husmænd have fri Stolestade i Kirken.

Hastrup
cst.