Panteobligation

25 Juni 1872

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


12.

Stempel : 32 s

Udsl 4/1 76 Nr. 4.

Panteobligation

Jeg underskrevne Skomager Peder Olsen af Maglebrænde erkjender herved at have modtaget til Laans af Parcellist Anders Hansen Trane sammesteds den Sum 200 Rd., hvilke

Læst 25 Juni 1872.

To Hundrede Rigsdaler Rigsmønt jeg forpligter mig til skadesløst at betale det Aars 11´ Juni eller 11´ December Termin Samme med et halvt Aars Varsel fra en af Siderne lovlig bliver opsagt, og jeg forrenter Kapitalen, saalænge den hos mig indestaar med 5% p. A., der erlægges med Halvdelen i hver af de nævnte Terminer paa Kreditors Bopæl. ~ Forringes nedennævnte Pant, paadrages det Skatterestancer, eller jeg udebliver med Renten over den 18´ i Terminsmaaneden, er Kapital m. v. strax og uden Opsigelse forfalden til Betaling, hvorhos jeg i Søgsmaalstilfælde underkaster mig den hurtige Retsforfølgning efter Frd. 25´ Januar 1828. ~ Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital med Renter og mulige Omkostninger giver jeg herved 1´ Pr. i det mig efter Skjøde, tinglæst af 30´ Maj 1871 tilhørende Hus Matr. No 30 i Maglebrænde med Tilliggende af Hartkorn 2¼ Album uden særskilt Glskt. Maglebrænde Præstekald, der tidligere ejede Huset, mangler tinglæst Adkomst paa Samme. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing 23´ Juni 1872.
Peter Olsen

Til Vitterlighed
Gjern Poul Pedersen

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret 25´ Juni 1872. En senere Panthaver har ikke givet Samtykke til, at der af dette Laan maa svares 5% p. A.

Hastrup
cst.