Panteobligation

2 Juli 1872

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


17.

Stempel 32 sk.

Udsl 11/1 1887 No 47

Panteobligation

Jeg underskrevne Husmand Hans Peder Hansen i Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Rasmus Hansen for Tiden i Stubbekjøbing den Sum 200 Rd, skriver To Hundrede Rigsdaler Rigsmønt. Denne Kapital henstaar rentefri og uopsigelig hos mig saalænge Peder Rasmussens Enke Karen Pedersdatter i Maglebrænde lever, men forrentes med 4% p. A. fra dette

Læst 2´ Juli 1872.

Tidspunkt, og er forfalden til Udbetaling den første 11´ Juni eller 11´ December Termin, der indtræffer et fuldt Halvaar efter fornævnte Karen Pedersdatters Død. ~ Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af nævnte Kapital giver jeg herved Kreditor Prioritet efter aarlig Afgift, stor 2 Rd. til Maglebrænde Gaardmænd og Undertægt til Karen Pedersdatter anslaaet til 15 Rd aarlig i den mig efter Skjøde af Dags Dato, der tinglæses samtidig hermed tilhørende Matr. No 28 i Maglebrænde med Hartkorn 1 Skp. 1 Fdk., Gammelskat under Gaardene. I Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig den hurtige Retsforfølgning efter Frd. 25´ Januar 1828. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing 29´ Juni 1872.
Hans Peter Hansen

Til Vitterlighed : H. Munk Gjern

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 2´ Juli 1872.

Paa den pantsatte Ejendom i Forbindelse med Matr. No 4B i Maglebrænde hviler der i det Hele Aftægt til Karen Pedersdatter, cafst. til 400 Rd., for hvilket Beløb altsaa M No 28 maa antages at være solidarisk medansvarlig.

Hastrup
cst.